KRISTIANSAND: D/S Hestmanden har siden dåpen fått ligge til kai ved konserthuset Kilden. Nå må den flyttes til Smits kai, før cruiseturistene kommer.

– Dessverre er det noen som må vike. Hestmanden skal få ligge midlertidig med kai 2 rett ved Olav-statuen og utkjøringen til danskeferjene, sier driftssjef ved Kristiansand Havn, Thomas Granfeldt til Fædrelandsvennen.

Styreleder i Stiftelsen Hestmanden, Rolf Hugo Williamsen, er fornøyd med at Hestmanden flyttes til Smits kai.

— Dette er en god plassering, og vil her kunne være et blikkfang både for de som kommer sjøveien, og de som ser den fra land. Vi håper at Hestmanden kan ligge her til museumshavnen åpner, sier Rolf Hugo Williamsen.

Thomas Granfeldt vet ikke hvor lenge Hestmanden får ligge ved kai 2, også kjent som Smits kai. Blir det fullt, må den forhales på ny.

– Vi tar sikte på at den kan være der til museumshavnen blir klar, men vi har i perioder for lite kaiplass til å håndtere alt gods og passasjerer, sier Granfeldt.

Alternativ plass for Hestmanden kan være Marvika i påvente av museumshavnen, som trolig blir i Nodeviga.

– Det har hele tiden vært klart at plasseringen ved Kilden var midlertidig. Det blir også denne plasseringen, men vi håper jo at vi slipper å forhale den så mye mer før den får en endelig plass, sier driftssjefen.

Hestmanden ble tauet ved 13-tiden tirsdag.

Hestmanden skal nå holde Olav-statuen ved Hampa med selskap, frem til skipet får en endelig plassering på museumshavnen. Foto: Jon Anders Skau