KRISTIANSAND: — Jeg er glad for at jeg vant, men det er jo tragisk at det ble brukt tid og krefter på dette, og at restaureringen har stagnert, sier Susanne Krag til Fædrelandsvennen.

Hun vant i forrige uke rettsaken mot sine tre søsken, og forhindret en tvangsoppløsning av sameiet, og et påfølgende tvangssalg av eiendommen. De tre søsknene dømmes samtidig til å betale Susanne Krag 45.000 kroner i saksomkostninger.

— Nå får mine søsken bestemme seg for om de vil kjøpe meg ut eller om vi sammen skal selge. Jeg er åpen for begge alternativene, sier hun.

Uenige

Etter at Krag-boligen brant den 21. mars ble de fire arvingene enige om å selge eiendommen som et rehabiliteringsobjekt, og i sommer var det også en interessert kjøper inne i bildet. Men arvingene ble ikke enige om salgsvilkårene for den brannskadde dikterboligen, og Maria Kielland Krag, Haakon Krag og Peder Krag ønsket å la Kristiansand tingrett overta salget.

Stevningen til tingretten på vegne av de tre ble sendt i august, og forrige uke var kjennelsen klar.

Her heter det at det ble gjort en rekke forsøk på å selge eiendommen i minnelighet, men at forsøkene ikke førte fram. Forhandlingsklimaet skal ha vært dårlig, og de tre saksøkerne mente at det ikke var hensiktsmessig å forsøke å selge utenom i regi av retten.

Men Susanne Krag svarte ved sin advokat at et forlik om frivillig salg fra februar lå til grunn, og at det ikke var utprøvd siden eiendommen ennå ikke var forsøkt solgt på det åpne markedet.

Retten fant at denne avtalen trumfet motpartens argumenter.

Vil selge

Den ene av de tre søsknene, Marie Kielland Krag, sier at søsknene nå vil se framover.

— Vi vil selge nå som oppussingsobjekt til taksten på 12,5 millioner kroner. Så tar vi Susanne på alvor, og det hun sier om at hun vil bidra til at vi får solgt. Dette har pågått lenge nok, sier hun.

Krag sier at det nå blir opp til megleren om eiendommen skal ut på det åpne markedet, eller om det kommer til en løsning med den opprinnelige interesserte.