KRISTIANSAND: — Saker som handler om skolestruktur, eralltid forferdelig vanskelige. Det handler ikke bare om å legge nedog bygge skoler. Et samlet oppvekststyre har bestemt seg for åforeslå saken utsatt for å få utredet en utbygging av Fagerholtskole og en rehabilitering av Justvik skole, sa leder ioppvekststyret, Mette Fimreite Roth (H), da hun åpnet debatten omskolestruktur på Justvik.

Massiv motstand

Administrasjonens forslagom å legge ned Justvik skole og bygge ny storskole på Havlimyra somligger på Justneshalvøya, er møtt av massiv motstand blant flere avvelforeningene i Justvik. Da oppvekststyret behandlet saken var detmøtt frem rundt 150 tilhørere. De fleste var i mot bygging av enstorskole.

— De som tror at politikk er enkelt har aldri deltatt ien avgjørelse om skolestruktur, sa Eva Kvelland (V) fratalerstolen.

Se inn i fremtiden

FORNØYD: Søren Kraqholm var fornøyd med at godt over hundre mennesker møtte opp for å markere støtte for "gamle" Justvik skole i Kristiansand rådhus tirsdag kveld. Foto: Torstein Øen

Flere av medlemmene ioppvekststyret sa at det var behov for mer utredning omkringfremtidige barnetall i bydelen. Høyres Gordon Fuglestad var blantdem som bad om mer underlagsmateriale. — Å skulle se på realitetenefra Presteheia til Justvik er ei kjempeutfordring. Vi vet en del ombefolkningsutvikling i bydelen de nærmeste fem årene, men jeg må beadministrasjonen om å se enda lenger inn i fremtiden, sa Fuglestad.

Applaus

Frps Helene Bjerke Fredheim henvendte seg til de fremmøtteda hun begynte innlegget sitt.

— Hvis noen av dere synes det virkerlitt feigt at vi utsetter denne saken, så skjønner jeg de, men deter på sin plass at vi får utredet den så grundig som mulig. Derforønsker også vi en utsettelse.

Helt greit

Utsettelsesforslaget blefattet med 9 mot 0 stemmer. Stemmegivningen ble møtt med applaus avtilhørerne. En av disse var Søren Kragholm som hadde tatt turen tilrådhuset for å følge behandlingen av saken.

— Det var helt greit atsaken ble utsatt. Vi forventet egentlig det. Jeg er glad for at såmange fra "gamle" Justvik stilte opp her på rådhuset for å vise hvade mener. Det er positivt at politikerne nå vil se på bådeskolegrenser, utvidelse av Fagerholt og oppussing og eventueltutvidelse av Justvik skole. Det viktigste var at det ikke blevedtatt en stor skole på Havlimyra, sa Kragholm etter atutsettelsen var et faktum.

LIKE GREIT: Veronika Endal (t.v.), Nina Lahr Moi og Bente Vik synes det er greit at alle sider av skolesituasjonen blir belyst før det blir fattet en beslutning. Foto: Torstein Øen

Alle muligheter åpneMotstanderne mot enstor skole på Havlimyra var i klart flertall i bystyresalen. BenteVik var en av få Havlimyra-tilhengere som hadde funnet veien tilrådhuset.

— Jeg synes det er greit at de utreder saken så grundigsom mulig, slik at den endelige beslutningen blir fattet på et sågodt grunnlag som mulig. Nå er alle muligheter åpne. Vi vet ikkehva vi vil ende opp med uansett, sa Vik før hun forlotbystyresalen.