KAMPLYSTNE: - De organiserte i Politiets Fellesforbund er kamplystne, sier hovedtillitsvalgt Ernst Olav Lunde foran gruppa av streikevakter utenfor hovedinngangen til politihuset i Kristiansand. Foto: Hallgeir Oftedal

KRISTIANSAND: Ifølge Lunde er de streikende ved godt mot og kamplystne. 97 av de cirka 560 ansatte i Agder politidistrikt er tatt ut i streik. Det gjelder både administrativt personell og tjenestemenn— og kvinner. - Torsdag trappes streiken opp ved at vi tar ut ytterligere ni personer, sier Lunde.

Han medgir at det vil merkes både for publikum og de ansatte at bunken av ubehandlede saker har økt under streiken. - Det er mange saker som ikke blir etterforsket, og jeg frykter for at det kan bli flere henleggelser av anmeldelser enn det som er normalt, sier fagforeningslederen.

Førstelinjetjenesten

Han fremholder at selv om streikende etterforskere, som er i førstelinjetjenesten hver tredje helg nå er ute av tjeneste, blir ikke beredskapen svekket i forhold til liv og helse. - Det er gjort grep for å sikre den bemanning som skal være for å ivareta liv og helse, sier Lunde.

Politimester Kirsten Lindeberg understreker at streiken ikke rammer publikums behov at politiet skal ivareta helse, liv og sikkerhet. - I forhold til den bemanning vi må ha for å sikre publikum, er det et ryddig forhold til fagforeningene. Dessuten har etableringen av vaktregioner sikret oss en bemanning som er påkrevd, fremholder politimesteren.

Saksmengden vokser

— Men vi erkjenner at saksbunkene øker og at ventetiden på pass og førerkort er blitt lengre. Vi har retningslinjer for behandlingen og prioriteringen av sakene som kommer til etterforskning. Det er for tidlig å si noe om flere saker vil bli henlagt fordi saksbehandlingskapasiteten er begrenset som følge av streiken, sier politimesteren.