VEST-AGDER: Saken kommer opp til endelig avgjørelse i fylkestinget 18. juni, men i hovedutvalget var det kun Høyre og Frp som gikk inn for fritt skolevalg for elevene i videregående skoler i hele fylket.

Da hovedutvalg for kultur og utdanning behandlet saken gikk hovedutvalget enstemmig inn for at det bør vedtas å åpne for fritt skolevalg/karakterbasert inntak innen inntaksregionene.

Vest-Agder er i dag inndelt i fire inntaksregioner. Kristiansandsregionen med skolene: Kristiansand katedralskole Gimle, Kvadraturen skolesenter, Søgne videregående skole, Tangen videregående skole og Vågsbygd videregående skole.

Venneslaregionen med Vennesla videregående skole. Elever fra Torridal, Mosby og Strai tilhører fortsatt denne regionen, og et forslag om at disse kan søke skoler i Kristiansands-regionen ble nedstemt i møtet.

Lindesnesregionen med skolene: Mandal videregående skole og Byremo videregående skole. Listerregionen med Lister videregående skole med avdelingene: Eilert Sundt, Flekkefjord, Kvinesdal, Lista, og Lyngdal samt Sirdal videregående skole.

Dagens skolestruktur og dagens løsninger med læreplasser vil i stor grad kunne fortsette. De største endringene som kan forutses, vil være endringer knyttet til studiespesialisering i Kristiansand.

I samme møte sa hovedutvalget ja til at Øvrebø videregående skole, som er en privatskole, får utvide med ti elevplasser innenfor bygg og anlegg. Det samme møtet sa nei til at Kristiansand Montessoriskole får etablere ny videregående skole i Kristiansand.