ARENDAL: To menn, henholdsvis 20 og 41 år, ble tirsdag fremstilt for varetektsfengsling i fire nye uker i Aust-Agder tingrett. De to er begge siktet for overtredelse av narkotikaloven. Kilder Fædrelandsvennen har vært i kontakt med sier at de to mennene ble pågrepet da det ble funnet ett kilo amfetamin like ved den 41 år gamle mannens bolig.

— De er begge siktet for narkotikaovertredelser, og varetektsfengslet for tredje gang på grunn av stor fare for bevisforspillelse og gjentagelsesfare, sier jourhavende jurist Ernst-Ragnar Pfaff i Agder til Fædrelandsvennen.

De to mennene ble første gang fremstilt for varetektsfengsling 27. mars i år. I ettertid, mens de to har sittet varetektsfengslet, har politiet funnet ytterligere ett kilo til med amfetamin ved 41-åringens bopel.

Hvem var kjøper?

Det er enda uklart for politiet hvem som har finansiert oppkjøpet og hvem som er tiltenkt som kjøper eller mottaker av narkotikaen.

Advokat Thor Bache-Wiig, som representerer den eldste av de to mennene, ønsker ikke å tilføye opplysninger når Fædrelandsvennen ringer.

— Jeg har ingen kommentar, sier han.

Det ble ikke avholdt et vanlig rettsmøte men såkalt kontorforetning, da begge de siktede på forhånd hadde godtatt videre fengsling. Retten fant ingen formildende omstendigheter som skulle tilsi at mennene ikke burde varetektsfengsles videre.

De siktede ventes å få fengselsstraffer på mer enn 6 måneder, og dommeren fant derfor heller ingen fare for oversoning. Hovedforhandlingene skal opp i Aust-Agder tingrett 17. august.