KRISTIANSAND: Kontor for skjenkesaker i Kristiansand kommune hadde inspektører til stede på lørdagens konserter på Odderøya Live.

De har nå skrevet en rapport på hendelsene, og har i dag invitert festivalledelsen og politiet til et møte for å avklare hvordan det forventes at festivalen skal skjenke alkohol.

Må unngå overskjenking

— Vi skal snakke om hvordan både de og vi ser på situasjonen som oppstod på lørdag, sier Marianne Guttormsen ved kontor for skjenkesaker i Kristiansand kommune.

Hun legger til at de vil forsikre seg om at festivalledelsen vil gjøre alt i sin makt for å forhindre overskjenking på de neste konsertene.

— Fordi festivalen fortsetter til torsdag og fredag, valgte vi å ha møtet raskt, sier hun.

Mye fyll

Det var 8000 personer til stede da blant andre David Guetta og Steve Angello gjestet Odderøya Live lørdag kveld. Fædrelandsvennen skrev søndag om en idyllisk start, men da festen ved 23-tiden var på sitt mest intense oppsto det kaos i Idrettshallen som for anledningen var omgjort til ølutsalg.

Festivalens innleide politi endte med å stenge salget i en halvtime for å roe gemyttene.

Politiets operasjonsleder Ingrid Mæhre bekreftet også at det var mye uro i forbindelse med Odderøya Live, og at slike arrangementer setter krav til arrangørene om hvordan skjenking pågår.

Stengte ølsalget

Festivalsjef Trond Åge Nyhus ønsket ikke å kommentere dagens møte i forkant, men uttalte på søndag tilFædrelandsvennen at de vil prøve å unngå lignende situasjoner når festivalen igjen braker løs på torsdag og fredag.