I oktober stoppet Statens vegvesen en bil i Flekkefjord på grunn av manglende omregistrering og EU-kontroll.

I varebilen var to litauiske menn på vei fra Skien. Føreren manglet fører— og ID-kort, og politiet ble tilkalt.

Da kameraten (30) ble ransaket, fant politiet to seddelbunker med strikk rundt i trusa hans. Pengene ble talt opp til 149.000 kroner.

Tiltalte hevdet at han hadde med seg pengene til Norge, og at de delvis stammet fra et bilsalg. Politiets etterforskning viste imidlertid en kobling til narkotikatrafikk.

I varebilen ble det funnet to mindre varmtvannsberedere hvor det var skåret ut en firkant med en vinkelsliper, noe som trolig tydet på at tankene skulle brukes til å skjule narkotika.

Data fra telefonen til bilføreren viste også at han var i kontakt med en grenlandsbosatt marokkaner som er involvert i narkotika, natt til dagen litauerne ble stoppet.

Lister tingrett anfører at den bakenforliggende straffbare handlingen ikke er konkretisert. Men etter en samlet bevisvurdering har retten kommet til at pengene ikke stammer fra lovlige kilder, men fra litauernes tur til Skien.

Mannen med pengene i trusa er dømt til 90 dagers fengsel, men straffen ansees som sonet fordi han har sittet 67 dager i varetekt.