Kampesteinen deiset ned i innkjørselen til Arne Hammen. Heldigvis ble ingen truffet. Foto: Jon Anders Skau
- Vi var tross alt heldige med at ingen ble skadet, sier Arne Hammen. Foto: Jon Anders Skau

VENNESLA: På Graslijordet ovenfor Vennesla sentrum puster Arne Hammen lettet ut etter at en diger kampestein deiset ned rett utenfor husveggen hans, etter stormens herjinger torsdag.

Kraftig vind

— Vi merket vinden godt, og både jeg og kona var hjemme. Det var rundt kvart på sju at vi hørte smellet, sier Hammen.

— Jeg trodde det var et tre som gikk, men kona satt på kjøkkenet og hylte til da hun hørte braket. Da vi kom ut så vi at en stor stein hadde løsnet og havnet i gården, noen kubikk med stein i hvert fall, sier han.

Hadde flaks

— Det første jeg tenkte da vi kom ut var at vi hadde flaks med at ingen var blitt truffet, og at skadene tross alt var minimale. Det er bare deler av en forstøtningsmur og noen heller som ble tatt, sier han.

Kampesteinen deiset ned i innkjørselen til Arne Hammen. Heldigvis ble ingen truffet. Foto: Jon Anders Skau

Han har vært oppe i skråningen og kikket, og tror at vinden tok tak i et tre med røtter som løsnet steinen, og fikk den til å velte nedover.— Hvis den hadde truffet huset så hadde den nok gått i kjelleren. Den hadde retning mot huset, men skiftet så retning da den traff en annen stein, ser det ut som.

60 år gammelt

Hammen forteller at huset er 60 år gammelt, og at noe lignende aldri har skjedd.

— Du er ikke engstelig for å bo her nå?

— Nei, nå skal forsikringsselskapet se på skadene, så skal vi få sjekket sikkerheten i skråningen og sett om vi må gjøre noen tiltak.