KRISTIANSAND: — Livet er ikke det samme som før, sa hennes bistandsadvokat i Kristiansand tingrett torsdag formiddag.

Før bistandsadvokat Åshild Schmidt innledet sin prosedyre, hadde statsadvokat Hilde Sakariassen lagt ned påstand om ti måneders ubetinget fengsel for de to av tiltalte, og 11 måneder på ulike vilkår for tredjemann.

åshild schmidt.jpg Foto: Hallgeir Oftedal

Bistandsadvokaten fortalte at den 23 år gamle kvinnen som var i resepsjonen på Budget under ranet nå må skifte jobb.— Hun velger å slutte fordi hun ikke lenger trives. Hun har blitt usikker og har ikke lenger den trygghet som er naturlig å ha på jobb. Hun sover dårligere og har blitt mer mistenktsom, sa advokat Schmidt, som la til at 23-åringen også har fått hjelp av helsevesenet. - Hun er litt småparanoid, fortalte bistandsadvokaten.

Hun sa det hadde vært en traumatisk opplevelse for den livsglade jenta å bli ranet, og ba om at det ble utmålt en oppreisningserstatning etter rettens skjønn.

Forsvarerne ba om at de tiltalte ble ansett på mildeste måte, og ba retten vurdere om ranet kunne anses som simpelt ran i stedet for grovt ran.

Dom i saken faller i begynnelsen av neste uke. Da skal også den ene av de tre guttene, en 18-åring, møte i retten tiltalt for ranet av Scandic hotell i Kristiansand. Det skjedde kvelden før ranet på Budget.

I forbindelse med straffeutmålingen for 18-åringen tok aktor forbehold om at vilkårene for en betinget dom er at gutten fortsetter sitt opphold på en behandlingsintitusjon, og at denne bør kunne forlenges utover tidsfristen på februar neste år.