KRISTIANSAND: — AKT vil ikke prioritere båtruten, og dermed må kommunen og fylkeskommunen inn med penger for at båten skal gå hyppigere enn kun det som er lovpålagt, sier rådmann i Kristiansand kommune, Tor Sommerseth.

Dyrt

I dag går båten tre ganger om formiddagen og tre ganger om ettermiddagen. Nå risikerer man at frekvensen går ned til skoleruta som er lovpålagt, med siste avgang klokka 16.10, og ingen avganger i helgene. Dette skaper problemer for de rundt 60 fastboende på øya. Sommerseth sier han ikke vil ta noen stilling til saken nå.

— Saken er oppe til politisk behandling, og ordføreren vil komme med et svar 5. juni, sier rådmannen.

Han vil ikke estimere hvor mye det kommer til å koste å opprettholde båtruten, men frykter det kan bli dyrt.

— Det kommer helt an på frekvens og tilbud, men om vi skal opprettholde rutene som har vært tidligere, så vil det bli usedvanlig dyrt.

800.000

Pål Karsten Kristiansen i Randøyane velforening hadde ikke hørt noe om søknaden fra AKT da Fædrelandsvennen tok kontakt, men mener at man snart bør informere om hvor mye dette kommer til å koste.

— Vi har aldri fått noe klart svar, men vi har fått noen antydninger om at det er et beløp rundt 800.000 kroner i året, sier han.

I skrivende stund har 1186 signert en underskriftkampanje med tittelen "La Randøyane leve!". Om de får bevilget penger får de svar på i bystyret 5. juni.