KRISTIANSAND: Sammen med kona ble Ivar Thorstensen fraktet i land ved Kilden av redningsskøyta Kaptein Egil J. Nygård. Før politiet kjører dem inn til stasjonen for en forklaring av hendelsesforløpet, gir han Fædrelandsvennen en kort versjon av hva som skjedde ute i havgapet.

Begynte å brenne

— Vi var ute ved indre Grønningen, på stamplassen der vi pleier å legge til. Men vi kjørte litt rundt for å finne en plass i le for vinden før vi la til og kasta dreggen, forteller Ivar Thorstensen, trygt i land ved Kilden.

Både han og kona kom uskadet fra båtbrannen, ettersom de begge var på land da båten begynte å brenne.— Da vi hadde kommet på land så vi at det røyk opp fra båten, og det kom fra Webasto-apparatet, som er et varmeapparat som går på parafin. Jeg så også at det røyk fra instrumentpanelet, sier han.

Var i nærheten

USKADD: Ivar Thorstensen og kona kom uskadd fra båtbrannen i byfjorden søndag ettermiddag. Her i land ved Kilden. Foto: Henrik Ihme

Like etter tok båten fyr, men heldigvis var redningsskøyta like i nærheten, og mannskapet så røyken stige fra båten av merke Windy23 .— Vi kom rundt klokka 13.15, og fikk slukket brannen rundt 13.30. Da brannbåten kom var brannen slukket, sier bestmann på Kaptein Egil J. Nygård, Nicolai Jørgensen.

Han sier at det kunne gått langt verre dersom de ikke tilfeldigvis hadde vært i nærheten.

— Båten hadde 270 liter bensin om bord, så den kunne gått i lufta, sier han.

Den utbrente båten flyter fortsatt og kystvaktskipet KV Nornen vil heise båten om bord for å ta den med inn til tekniske undersøkelser.

Den er ventet inn til Marvika senere på dagen.