KRISTIANSAND: - Nå er vi bortimot i mål her. Jeg tror publikum vil oppleve at systemet fungerer som normalt, sier Thomas Ruud Jensen, utviklingssjef i AKT.

Sanntidssystemet begynte å virke igjen torsdag kveld, etter å ha vært nede siden tirsdag morgen.

— Vi kan aldrigatantere at slike ting ikke skjer, men vi vil bruke mye tid i neste uke på åevaluere hendelsen og begrense sannsynligheten for at feilen skal skje igjen. Dette systemet skalvære blant de mest stabile systemene, og det er derfor vi har valgt det, sier Jensen.

Sanntidssystemet som viser hvordan bussene ligger an i forhold til ruta, var nede i litt over halvannet døgn. Feilen lå i telenettverket, og innebar at busspassasjerene måtte tilbake til rutetabellen for å se når bussen kom.

Skiltene ved bussholdeplassene måtte fikses manuelt. AKT sendte onsdag kveld ut to menn som fiksert disse i løpet av kvelden.

Nå skal AKT sørge for at dette ikke skjer igjen.

— Vi har bedt om en grundig rapport på hva som gikk galt. Leverandøren har funnet ut at det ikke gikk noen alarm da feilen oppstod. Hadde den det, ville vi oppdaget feilen tidligere, sier driftansvarlig for sanntidssystemet, Steinar Moberg Bjorøy.