VENNESLA: — Det er en selvfølge at vi "tar opp" legevakta, for det skjer ting der som ikke er bra. Det er naturlig å spørre om hva som er gjort feil, og hva som kan gjøres bedre. Vi skal ha en god legevakt i Vennesla, sier nestleder Tor Søren Drivenes (H).

Saken vil bli diskutert i levekårsutvalget torsdag. Legevakta er ikke en egen sak, men vil bli drøftet i den faste "bordet rundt"-runden i starten av møtet. Her har de ni medlemmene anledning til å komme med ulike synspunkter.

— På bakgrunn av at andre politikere har henvendt seg til meg, så vil vi ta en runde på det. Det vil bli stilt spørsmål, sier leder av utvalget, Inger Turid Tonstad (KrF).

11. januar skrev Fædrelandsvennen om en 48-åring fra Vennesla som døde i konas armer i bilen på vei til Sørlandet sykehus. Mannen klaget på brystsmerter og ble kjørt til Vennesla og Iveland legevakt før stengetid en kveld i fjor høst. Her ble det ikke gitt øyeblikkelig hjelp. Beskjeden fra en sykepleier skal ha vært at kontoret snart skulle stenge. Familien ble bedt om å henvende seg til legevakten i Kristiansand.

Fylkeslege Kristian Hagestad uttalte til Fædrelandsvennen at Helsetilsynet hadde startet en tilsynssak. Saken er under behandling.

I kjølvannet av denne ble en lignende sak kjent. En 56-årig mann ble bedt om å henvende seg til legevakten i Kristiansand før stengetid i mai i fjor. I Kristiansand påviste leger at vennedølen hadde fire mindre hjerneslag.

— Vi må se på avtalen Vennesla kommune har med legevakta, hva den krever. Jeg vil tro at dette også går på legenes yrkesstolthet. Her må alle legge seg litt flate, mener Tor Søren Drivenes.

Den faglige ledelsen ved Vennesla og Iveland legevakt ønsker ikke å uttale seg til media før tilsynssaken er ferdig behandlet.