KRISTIANSAND: – Vi må ha et skikkelig rutebåttilbud til Randøyene. Det vil gjøre kystsona vesentlig fattigere uten fastboende på disse øyene, sier Dag Vige (V).

Han har selv feriebolig på øyene. Vige mener fast beboelse på øyene er svært viktig for å bevare Kristiansands kystkultur.

– Dette området er typisk Kristiansands kystkultur. Sett i en historisk sammenheng er dette et viktig og flott sted hvor folk bruker naturens ressurser. Det er et poeng i seg selv for å ivareta et sånt miljø, forklarer Vige.

Dag Vige. Foto: Reidar Kollstad

Venstre-politikeren mener det må satses på å opprettholde Randøya som et attraktivt sted å bo, i stedet for å gjøre det motsatte ved å kutte i rutebåttilbudet.

– Det offentlige må bruke penger på å gjøre øyene attraktive. De må ikke spare penger på å kutte rutebåtavganger. Jeg hadde skjønt det hvis det bodde fem mennesker der. Men det bor over det tidobbelte, sier Vige.

Han har full forståelse for at de fastboende helst vil unngå å kjøre egne båter til og fra øyene på vinteren.

– Det er tøff natur der ute vinterstid, og det er skummelt for de voksne å bringe unger fram og tilbake på kveldstid. Fare for at isen legger seg skikkelig er det også. Da trenger man en kraftig farkost, sier han.