PORSGRUNN: — Båten traff en rundingsbøye, som gjorde at båten letter og kvinnen falt i vannet, for så å bli påkjørt av båten som kom bak, sier operasjonsleder i Telemark politidistrikt, Vidar Aaltvedt.

Slynget ut av båten

Kvinnen var deltager i klassen Thundercat under båtracet Grenland Grand Prix. I denne klassen sitter to personer i en 15-fots racerbåt med påhengsmotor. Den ene styrer og den andre er passasjer og holder seg fast i et tau. I en sving under racet gikk det galt. Kvinnen skal ha blitt slynget ut av båten, og deretter påkjørt av en annen båt.

— Hun var ved bevissthet hele tiden, og tilstanden skal nå være stabil, sier sikkerhetsansvarlig for Grenland Grand Prix, Jørn Vibeto.

En båt av typen Thundercat kan gjøre opp mot 60 knop, men hastigheten på båten skal ikke ha hatt noe å si for utfallet av ulykken.

Dype kutt

— Hun har fått dype kutt i en arm og en skulder. Både politibåt og redningsdykkere var på stedet da ulykken skjedde, sier operasjonsleder.

Da ulykken skjedde annonserte speakeren under båtracet at noe var galt. En redningsbåt kjørte ut for å se hva som hadde skjedd, og returnerte så i full fart mot land for å be om hjelp.

Kvinnen ble brakt inn til brygga der hun ble tatt over på en båre. 39-åringen ble kjørt i ambulanse mot Ullevål sykehus. Luftambulansen tok over på veien.

Politiet fikk melding om ulykken klokka 14.24 søndag.

Telemarksavisen skriver at båtracet ble stoppet etter ulykken.