KRISTIANSAND: — Over nyttår skal vi si om vi mener at det bør bli ett sykehus i Agder eller om det fortsatt bør være tre, sier direktør Jan Roger Olsen.

Mange vil ha ett

Sykehuset holder på å oppdatere strategiplanen og lage ny langtidsplan. Samtidig skal de lage scenarioer for hvordan de ønsker at sykehuset skal se ut i 2030 og 2050. Arbeidet med utviklingsplan 2030 ledes av driftsdirektør Per Torgersen.— Det er et omfattende arbeid, og et av målene er finne ut hva vi mener er den beste strukturen. Etter administrasjonen har lagt fram en innstilling, skal styret ta stilling til saken tidlig i 2014, sier Jan Roger Olsen.

Han sier at det er mange i fagmiljøene på Sørlandet sykehus som tar til orde for å bygge ett nytt sykehus.

— Mange mener at det beste er å samles, ikke minst på bakgrunn av de siste konfliktene, sier Olsen.

Skeptisk direktør

Direktøren har flere ganger uttalt at han mener det både er for dyrt og for langt fram til å snakke om å bygge nytt ennå. Fortsatt er han skeptisk.— Jeg hører til dem som ikke vil utelukke at dagens struktur kan være mest hensiktsmessig. Nå har vi nærhet til befolkningen i flere byer. Den teknologiske utviklingen gjør det også lettere å være på flere steder. Men det krever en bedre mobilitet av ansatte og befolkningen, sier Jan Roger Olsen.