En 21 år gammel mann fra Sørlandet er pågrepet av politiet etter å ha bestilt dopingmidler, melder Tollvesenet på sine hjemmesider.

Tollere gjorde beslag i en sending fra Kina som inneholdt 100 grad med rent testosteronpulver. Sendingen var adressert til sørlendingen.

Verdt 100.000 kroner

– Pulveret kan omdannes til 20.000 tabletter og tollbeslaget har en gateverdi på 100.000 kroner, sier kontorsjef Paul Johan Ask i kontrollavdelingen i Tollregion Oslo og Akershus.

Jourhavende jurist Hilde Almåsstø i Agder politidistrikt kjenner ikke til omstendighetene rundt pågripelsen av 21-åringen.

Store partier med dopingmidler ble avdekket i aksjonen. Foto: Tollvesenet

Beslaget ble gjort under en aksjon der tollere fra flere kontorer i tollregionen deltok. Aksjonen, som har fått navnet Aksjon Mirakulix, ble gjennomført over to uker i mars, og store partier med dopingmidler ble avdekket.I en annen pakke fra Kina ble det gjort beslag i 50 gram forskjellig typer rent dopingpulver.

– Direkte helseskadelig

Tollvesenet melder at beslagene bekrefter deres mistanke om at det foregår ulovlig produksjon av dopingmidler i Norge.

– Produktene som brukes kan være overdosert og bruken kan være direkte helseskadelig. Jeg forstår ikke at noen tør bruke dopingmidler som er produsert av amatører og uten hygienisk kontroll, sier Paul Johan Ask til nettsiden.

Han forteller at Tollvesenet vil fortsette å bekjempe innførselen av dopingmidler til Norge.

– Vi jobber også aktivt for å uroe de organiserte dopingnettverkene som tjener millioner kroner på sin virksomhet.

Veksthormoner

Her er noen av de andre beslagene som ble gjort i samme aksjon:

• Pakke fra Kina inneholdt 180 ampuller med veksthormoner. Beslaget har en gateverdi på 70.000 kroner og var adressert til en 19-åring fra Stavanger-området. Han ble pågrepet av lokalt politi, og husransaking avdekket også flere ulovlig oppbevarte våpen.

• Sending fra Romania inneholdt små poser deklarert som «fluids». Posene inneholdt til sammen 110 milliliter flytende testosteron.

• Flere sendinger med dopingmidlet Subutramin ble avdekket i form av kaffe og te, samt kapsler og tabletter. Sibutramin er et slankemiddel som er trukket fra det norske markedet på grunn av bivirkninger.

Aksjonen førte også til beslag av 500 veksthormoner i Sverige etter melding fra Tollvesenet.