VAFFELKØ: Køen av vaffelglade kristiansandere var lang på Søndre batteri på Odderøya søndag. Det ble solgt vafler og kaffe for godt over 20.000 kroner. Foto: Frode Lindblom
VÅRSTEMNING: Mange benket seg på Odderøya. Sol fra nesten skyfri himmel, noen få plussgrader, havutsikt og en nesten snøfri halvøy var et trekkplaster på årets første aprilsøndag. Foto: Frode Lindblom
POPULÆR UTFART: Men forsatt store mengder snø i turløypene i Kristiansand, var Odderøya et naturlig turvalg for veldig mange søndag. Foto: Frode Lindblom

KRISTIANSAND: — I dag var det grassat mye folk på øya. Det kan jeg skjønne, for det er jo et fantastisk sted. At så mange la turen hit, skyldes nok også at det fortsatt er is i Jegersberg, sier ny leder av Odderøyas venner, Steinar Ose.

— Det var jo rene vårsleppet på Odderøya. Det er faktisk lenge siden jeg har sett så mye folk her ute. Mars og april er de beste månedene vi har på øya når det gjelder besøkstall, forteller kasserer Jon Artur Johannessen.

Årets første søndag i april, én uke etter påskeslutt, var hektisk på mange måter.

Det ble nemlig spist vafler og drukket kaffe for godt over 20.000 kroner. Rekorden ble satt i fjor vår, da omsetningen for én dag var drøye 24.000 kroner. I løpet av fire påskedager i år innbrakte salget 45.000 kroner i kassa til den frivillige vennegjengen på Søndre batteri.

Allerede tidlig søndag formiddag var de ivrigste på vei ut til vaffelbua på sørspissen. Mange barnefamilier var tidlig ute. Utover dagen strømmet det på. Samtlige parkeringsplasser var tidlig fulle, og folk parkerte flere steder ulovlig. Mange bilister kjørte også til toppen av øya. Det til stor irritasjon for de mange turgåerne som stadig måtte slippe fram biler.

— Biltrafikken inn på øya var veldig stor, og akkurat dét irriterte mange. Vi ønsker å stoppe denne trafikken i helgene, men samtidig kan vi ikke bare be folk stoppe på Silokaia heller. Det er nesten 100 kunstnere som har sitt virke på Odderøya, og mange har åpent i helgene. En annen ting er hensyn til de mange eldre, sier Steinar Ose.

Kommende onsdag har Odderøyas venner styremøte. De vil nå komme med en henstilling til Kristiansand kommune for å redusere biltrafikken.

— Vi vil overfor kommunen spille inn et forslag om å tillate gratis parkering i Kilden parkeringshus. Får vi til det, er mye løst. Vi kan ikke ha så mange som skal ha med seg bilen langt inn på Odderøya, og vi kan ikke ha biler som står parkert i hytt og vær, mener Ose.