KRISTIANSAND/SANDEFJORD: Juniorkorpset vant tredje divisjon og slo flere hovedkorps, mens hovedkorpset fikk tredjeplass i andre divisjon. Med sine 92 poeng var de tre fattige poeng fra førsteplassen, som ble vunnet av Eidanger Pike— og Guttekorps, mens andreplassen gikk til Skien Skolemusikk. På slike samlinger vanker det også en del spesialpriser, og Randesunds aspirantkorp stakk av med Sceneopptredenprisen. Oddernes og Kristiansand Skolemusikkorps fikk Presisjonsprisen og en femteplass i tredjedivisjon.

Randesund Skolemusikk har i motsetning til mange andre korps opplevd en stor og hyggelig vekst i sine rekker.

— Vi har i alt rundt 90 musikanter, fordelt på grupper, hovedkorps, junior og aspiranter. Grunnen til at vi har hatt framgang, er den langsiktige musikalske satsingen. I tillegg til fellesøvingene har alle også enkeltundervisning. Og dette at korpset låter bra, gjør at flere har lyst til å bli med, sier Sofie Ringen, som dirigerer både juniorer og aspiranter.

Hun legger til at turer til festivaler er viktige, både faglig og sosialt. Hjertnesfestivalen er en fortsettelse av Jarlsbergfestivalen og har lange tradisjoner. De rundt 800 musikantene var fra Vestfold, Telemark og Agderfylkene.