MARNARDAL: I kommunestyret tirsdag vedtok Marnardal kommunestyre en enstemmig uttalelse, der de krever en revurdering.

NSB har søkt om å få starte opp en forutsigbar totimersfrekvens på Sørlandsbanen, på bekostning av nattoget med sovevogner mellom Kristiansand og Oslo. Dette tilbudet blir lite brukt i dag, og Vest-Agder fylkeskommune og de enkelte kommunene har stilt seg svært positive til hyppigere avganger.

Arnstad sier nei

Men samferdselsministeren vil, ifølge NRK Sørlandet, ikke fjerne sovevognene mellom Stavanger og Kristiansand. Hun har sagt nei til totimersfrekvensen.

I uttalelsen fra kommunestyret heter det:

"Vi forlanger at saken vurderes på nytt og med et bredere fokus. Marnardal kommune ser gjerne at sovevogntilbudet opprettholdes, men ikke på bekostning av fremtidig planlagt totimersfrekvens!"

Flere kan pendle

Bakgrunnen for kravet fra Marnardal kommunestyre, er at kommunen øyner nye muligheter for innbyggerne dersom togene går oftere.

"Totimersfrekvens mener vi vil gi veldig mange flere et tilbud enn å opprettholde sovevogn-tilbudet. Det vil gi nye muligheter ikke minst for arbeidspendling, og dette ser vi som veldig viktig ikke minst i vår region, Lindesnes-regionen, der det er store levekårsutfordringer og mangel på arbeidsplasser."

Uttalelsen er sendt til Samferdselsdepartementet.