— Svarene dine på «fem kjappe» antyder at du er litt «ja takk, begge deler»?

— Veldig Ole Brumm. Jeg vil helst ha begge deler. Jeg er glad i livet, og alt det har å tilby.

- Har du vært sånn fra trønderske barnsben av?

— Nei, jeg har en side som er grublende og melankolsk også, men var nok det mer før. Nå er jeg blitt sørlending, etter ti år i landsdelen. Jeg føler jeg er blidere til sinns nå.

- Hvordan havna du her på Sørlandet?

— Jeg har feriert i Søgne, der kjæresten min kommer fra, siden 1996. For ti år siden flytta vi til Lillesand.

- Hva henger du fingrene i nå?

— Nå er det siste forberedelser før festivalstart, først i Kilden tirsdag 6. august, og så starter moroa i Grimstad på onsdag.

- Jobber du hele året med festivalen?

— Mer enn halvparten av tida mi går med til dette året rundt, men fram mot festivalen blir det døgnet rundt. Jeg har jobbet med dette siden 2011. - Dere har utvidet navnet på festivalen?

— Ja, nå heter den Ibsen- og Hamsundagene - Sørlandets Litteraturfestival. Det dreier seg om å gjøre dette til en festival og ikke bare seminardager. Vi vil sette fokus på litteratur av alle slag. Det nye grepet kan være med og knytte en identitet til sørlandsk litteratur. Det hadde vært tøft om festivalen fikk fotfeste i resten av landet, og kanskje vokst seg like stor som festivalene i Stavanger og Molde.

- Er det en nålevende sørlandsforfatter du beundrer mer enn andre?

— Ja, det er Karl Ove Knausgård.

- Hva er det du liker med han?

— Motet, evnen til å overskride, tenke fritt. Det han skriver om er jo gråstein, men resultatet er gull. Det er litterær kunst.

- Så da er Min Kamp på nattbordet?

— Det er litt morsomt, men jeg har ingen bøker på nattbordet. Kun sånne "coffee table books" med fine bilder i. Jeg leser aldri på senga, jeg leser når jeg er konsentrert.

- Hva leser du når du ikke ligger i senga?

— For øyeblikket er det Tor Eystein Øverås sin bok «I dette landskap». Det er en serie litterære essays om reise og landskap.

- Hva er viktig med litteraturfestivalen, synes du?

— At det ikke bare er underholdning, men debatter som skaper meningsutveksling og får ringvirkninger. Jeg gleder meg veldig til å høre Kjell Askildsen snakke med Alf van der Hagen. Så har du stemmerettsbiografene som møtes i Arendal. Det er spennende.

- Hva er det som gir deg godfølelsen?

— Det er kulturelle opplevelser. Å sitte og tjase på kafé og drikke vin utover natta, høre på god musikk. Naturopplevelser, jakt og fiske. Å løpe i skauen.

- Hvis du skulle gi Sørlandet et godt råd, hva ville det bli?

— Vi må tenke mer samla. Sørlandets akilleshæl er at alt er så fragmentert, stykket opp i kommuner og delt i to fylker, der alle sitter på hver sin lille flekk. Vi kunne vært så mye mer.