KRISTIANSAND: — Jeg har vært i en positiv dialog med kommunen. Det er litt penger igjen i kommunekassen som skal brukes til oppgradering i Ravnedalen, sier en lykkelig restaurant-gründer.

Årets juli måned har bidratt med godt over to millioner kroner i inntekter, over 300.000 kroner mer enn i fjor, og dermed rekord i den lille kafeen. Der har han i dag sitteplasser til 100 mennesker. Når det er konserter kan han med ståplasser og benker øke kapasiteten til 300. Men både i forbindelse med suksess-konsertene på Generalen og når det er konserter inne i Ravnedalen, blir det for lite plass.

Utvidelse

— Vi har ikke begynt med arkitekter eller noe. Men jeg tror det er fullt mulig å foreta en utvidelse uten at det skader omgivelsene, sier Moe.

I tillegg til konsert-suksessene, har han i år opplevd flere og flere turister som har hørt om stedet, og vil se den vakre parken general Oscar Wergeland anla.

— Hvis Wergeland hadde levd i dag, ville han gjort det samme som jeg ønsker. Han bygget parken både til naturopplevelse og til en kulturpark, sier Moe.

Med omsetning bare tre av årets tolv måneder, er han avhengig av så mye inntekter som mulig. Han er sikker på at renommeet til Ravnedalen vil fortsette å spre seg blant turister. Og målet er at dalen skal bli en nasjonal konsertscene.

Trangt

FULLT: Da Ole Paus spilte nylig, var det mer enn fullt. Foto: Kristin Ellefsen

— Alt dette gjør at vi bør utvide. Per i dag er det ikke plass til en tomat ekstra i huset, det er fryktelig trangt og vi trenger et ekstra lagerlokale i umiddelbar nærhet, sier han.Huset er underlagt fredningsbestemmelser som innebærer strenge regler for hva som kan gjøres og ikke. I hvilken grad en utvidelse av kafè-området vil bli rammet av fredningsbestemmelser har ikke Moe undersøkt ennå.

— Så snart sesongen er over, skal jeg i samarbeid med kommunen se på hvilke løsninger og forslag som er mulige, sier han.

Råttent

Det store treet er råttent, og må rives av sikkerhetshensyn. Dessuten er det brostein på gulvet i kafeen, noe som både er ujevnt og gjør det vanskelig å holde reint. Derfor bør det enten bygges en platting oppå brosteinen, eller legges nytt dekke, mener han.

— Hvis ikke vi foretar en utvidelse nå, må vi bremse den positive utviklingen vi har hatt. Da får vi heller gå tilbake til den gamle oppskriften med vafler og kaffe, sier han.

Og han mener en utvidelse ikke bare vil gavne Ravnedalen, men hele Kristiansand - både for fastboende og turister. En mening han vet han deler med kommunen.

— Ravnedalen er et utstillingsvindu for hele kommunen og landsdelen, sier han.