VENNESLA: I juni søkte Vennesla om fem millioner kroner i ekstraordinær støtte fra Kulturdepartementet. Nå har kommunen fått beskjed om at de får pengene.

— Dette betyr mye fos oss, sier varaordfører Berit Kittelsen (Ap) til Fædrelandsvennen.

Skal redusere energiforbruket

— Pengene skal gå til kostnadseffektiviserende tiltak på energiforbruket. Vi er kjempefornøyde med at vi fikk det vi søkte om. Det betyr mye for finansieringen av prosjektet, sier Kittelsen.

Vennesla kommune har startet et prosjekt med en ramme på 98,5 millioner kroner der utbygging av ungdomsskolen, ungdomsklubben Moonlight og svømmehallen går under ett.

— Ved å se på tre prosjekter under ett, kommer vi bedre og billigere ut. Vi kommer til å få et sabla flott svømmebasseng, sier Berit Kittelsen.

- Viktig satsningsområde

I sommer har Kulturdepartementet delt ut femten millioner i ekstraordinære tilskudd til svømmeanlegg. Det kom inn 20 søknader fra 12 fylker, og Vennesla har altså fått tildelt fem av de femten millionene det er snakk om.

— Det er kjempebra, for svømming er et viktig satsningsområde for barn og unge, sier Aps stortingsrepresentant for Vest-Agder, Kari Henriksen, til Fædrelandsvennen.