KRISTIANSAND: Søndag ettermiddag sto Utrykningspolitiet nok en gang i Vågsbygdporten.

— Fartsgrensen er 60 km/t. Vi har bare tatt dem som kjørte over 83 kilometer i timen, forteller politiførstebetjent i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Sigbjørn Rygg, til Fædrelandsvennen.

Ti førerkort ble beslaglagt og førerne anmeldt. I tillegg er to personer også anmeldt for å ha kjørt for fort uten førerkort. På toppen av dette er 41 sjåfører ilagt bøter fra 6500 kroner og oppover.

Rekorden

— Kveldens rekord var 117 km/t i tunnelen. Den ble satt av en kvinnelig sjåfør. Det skjer bare helt unntaksvis. Det pleier å være menn som kjører fortest, sier Rygg.

Politiførstebetjent i Utrykningspolitiet i Agder og Rogaland, Sigbjørn Rygg.

— Det er et tankekors at det er så mange som kjører for fort, at vi ikke har noen mulighet til å ta alle, medgir Rygg. - Men det er fin vei i tunnelen. Det betyr nok noe. Men det spiller jo ingen rolle for oss, sånn sett. Vi må ta de som kjører fort.

Kjører fort

— Nå settes det fartsrekorder på E 18 til Grimstad; på Fardal i Lindesnes kan dere plukke alt dere vil, og her har dere ingen mulighet til å ta alle. Hva er galt?

— Jeg var selv med og tok tre som kjørte over 150 kilometer i timen på E 18 forrige helg. Folk kjører fort, sier Rygg.

— Har vi penger nok til å betale bøtene?

- De vi stopper har i alle fall fine biler. Og det er bare unntaksvis folk reagerer på boten de får. De fleste er mest opptatt av prikkene, om de risikerer å miste førerkortet, sier Rygg som nødig vil spekulere i hvorfor det kjøres så fort.

— Men de lever farlig, legger han til.

Prikker

Sjåførene som ble stoppet søndag i løpet av de fire og en halv timene kontrollen varte, fikk alle tre prikker i førerkortet. Ved sju prikker ryker lappen.

— Vi har ikke fått sjekket om noen hadde lappen på prøvetid (de to første årene etter man har fått lappen, journ. anm.). De vil få dobbel prikkbelastning, altså seks prikker, sier Rygg.