GØY: Elise Hanssen Lindal koser seg sammen med Benjamin og Daniel Larsen. Foto: Steffen Stenersen
KNALL OG FALL: Benjamin Larsen må tåle noen fall, men det går ikke utover humøret. Foto: Steffen Stenersen
UTDRIKNINGSLAG: Disse karene valgte curling i Idda Arena som utdrikningslag for kameraten. Foto: Steffen Stenersen
GØY: Elise Hanssen Lindal gliser bredt i Idda Arena, sammen med Siw Anita Bjåstøl (bak) og Susanne Richter Pedersen (liggende) Foto: Steffen Stenersen

KRISTIANSAND: — Når det er så varmt ute, er det deilig å komme inn her å kjøle seg ned litt.

11 år gamle Benjamin Larsen klarer knapt å stå stille. Endelig er isen i Idda Arena klar til bruk, og da kan man ikke kaste bort skøytetid på å prate med en journalist. Han og broren Daniel (15) er begge ivrige skøyteentusiaster, og var i fyr og flamme da ishallen åpnet denne helga.

De var også de eneste som valgte å tilbringe lørdag formiddag på skøytebanen i Idda Arena. Selv om isbanen har vært stengt siden mai, var det altså godt med plass å boltre seg på det islagte dekket.

Gledet seg hele sommeren

Sammen med guttene var også jentene Siw Anita Bjåstøl (16), Susanne Richter Pedersen (16) og Elise Hanssen Lindal (15).

— Vi har gledet oss hele sommeren til at isen skulle åpnes. Det er så gøy å stå på skøyter, sier Elise Hanssen Lindal.

Hun har stått på skøyter i tre år, mens de andre sier de har stått så lenge de kan huske. Og det er like gøy enda. Jentene tar piruetter, mens for guttene gjelder det å få skøytene til å gå så fort som mulig.

Når journalisten spør om det ikke er like greit med rulleskøyter ettersom været utenfor Idda er så flott, rister de bare på hodet.

Ikke like gøy med rulleskøyter

— Det er ikke like vondt å falle her som det er på asfalt. Så er det ikke like gøy med rulleskøyter heller, sier Susanne Richter Pedersen.

I Idda Arena er det påbudt med hjelm, og alle de fem ungdommene er pliktoppfyllende. De sier at hjelmen skal på uansett, for å unngå skader.

Den siste måneden er det blitt jobbet på spreng for å få ishallen klar. Temperaturen i hallen kan bli så lav som fire kuldegrader, og tre kompressorer står og går døgnet rundt. Skøytebanen åpnet fredag, mens curlinghallen har vært åpen siden mandag.

Og om det ikke var stappfullt i Idda Arena lørdag formiddag, så var gleden stor for de som var der. På spørsmål om hva som er det morsomste med å gå på skøyter, svarer ungdommene i kor:

— Alt!