LYNGDAL: En 19 år gammel mann fra Lyngdal er dømt til 90 dagers fengsel etter å ha slått og sparket en mann som satt på en trapp i Farsund sentrum natt til 26. desember i fjor.

Romjulsfesten ble ikke helt som 19-åringen hadde tenkt seg. I følge hans egen forklaring hadde han satt til livs mesteparten av ei helflaske Vodka (0,7 liter) kvelden den 25. desember. Rundt midnatt satt han på med en bekjent til Farsund sentrum. Turen stanset i Storgaten. Der gikk 19-åringen ut av bilen, satte kursen mot fornærmede og hans kjæresete som satte på en trapp og sparket til han i ansiktet. Mens fornærmede lå på trappa, fortsatte 19-åringen å slå mot hodet hans. En tredje person kom til og fikk trukket 19-åringen unna.

Kort tid etter at voldsepisoden kom tiltalte tilbake til sentrum. Han hadde mistet mobiltelefonen i basketaket og ble møtt av fornærmedes kjæreste som konfronterte 19-åringen med det som hadde skjedd tidligere på kvelden. Tiltalte slo da kjæresten så hun mistet brillene i en snøfonn. Dette førte til at 19-åringen og fornærmede havnet i et basketak som ble avbrutt av av en tredjeperson som fikk kastet seg i mellom.

Domfelte sa i retten at han hadde reagert på at fornærmede hadde ytret seg rasistisk i forkant av episoden. Retten så bort fra dette, da sjåføren som kjørte 19-åringen til sentrum, ikke kunne støtte opp om utsagnet.