I denne blokken brant det i en leilighet i kveld. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: Brannen skal ved 20.15-tiden være slukket ved hjelp av et pulverapparat.

— Klokken åtte ringte en kvinne inn og fortalte at det brant på kjøkkenet hennes. Hun som ringte inn fortalte at brannen skyldtes matlaging, sier Hans Petter Osaland, operasjonsleder ved Agder politidistrikt, til Fædrelandsvennen.

Fædrelandsvennen sin reporter på stedet sier det ser ut til at røykutviklingen har startet i første etasje og at situasjonen er under kontroll. Beboerne i den aktuelle oppgangen er evakutert. Redningsressurser fra brannvesen, politi og ambulanse er på stedet.

Slukket med pulver

— Det var et branntilløp på kjøkkenet som ble slukket med pulveraparat. Det var en kvinne som bodde der og som fikk slukket det, sier Trond Busterud, brannmester i Kristiansandsregionen brann og redning, til Fædrelandsvennen.

Beboeren i leiligheten fikk ut sønnen sin av leiligheten. Til politiet har kvinnen opplyst at en tørrkokt kjele i forbindelse med matlaging skal ha forårsaket brannen.

— En person har fått i seg mye røyk og sjekkes ut av en ambulanse på stedet, sier Osaland.

Måtte evakueres

Leiligheten hvor det brant måtte straks evakueres på grunn av farlig røyk. Brannvesenet tømte i kveld boligen for røyk og pulver, og har satt i gang restverdiredning i den aktuelle leiligheten.

110-sentralen i Agder bekrefter klokken 20.17 på Twitter at brannen er slukket og at restverdiredningsbil fra Kristiansand er kalt ut.

Klokken 22.45 opplyste politiet at ingen ble sendt til legevakt etter brannen. Alle beboerne er tilbake i blokken.