KRISTIANSAND: — Hva betyr cupen for AK-28?

— Økonomisk den viktigste inntektskilden, som erstatter mange loddbøker og vaffelsalg. Sportslig er det bra å bli matchet mot andre lag enn de vi treffer i den lokale serien. Omdømmemessig har vi ikke som mål å bli størst, men best på kvalitet.

Begynte planleggingen i oktober

— Hvilke erfaringer har du gjort etter fire år som turneringsleder?

— Jeg blir imponert over hvor bra kvalitet vi klarer å levere, og det på dugnad på en så omfattende oppgave. Og at deltakerne er fornøyde. At de kommer igjen år etter år er kanskje den viktigste tilbakemeldingen.

— Mye jobb?

— Det er det, men vi har en fantastisk foreldregruppe og turneringsledelse. Planleggingen starter i oktober og alle foreldre er involvert i gjennomføringshelga.

— Hvorfor holder du på?

— Det betyr mye å se hva turneringen betyr for deltakerne. Det er også en mestring å lande et slikt arrangement. Det er nok det organisatoriske som trigger meg. Det ligner litt på jobben min.

Militær disiplin

— Hva jobber du med egentlig?

— Vi har avdelinger som er ute i store skogbranner og flom. Sivilforsvaret er en forsterkning til nødetatene. Beredskap og samfunnssikkerhet er stikkord her. Jeg står også på utkallingsliste for internasjonal beredskap.

— Militærbakgrunn altså?

— Jeg er opprinnelig militær, yrkesoffiser, med utdanning fra befalsskole og krigsskole og har vært stasjonert i Nord-Norge, på Evjemoen og i Kongsberg.

— Og militær av vesen?

— Tror ikke det. Men litt struktur må man ha for en stor dugnadsjobb som denne. Og jeg tror vi har fått til en god planleggingsstruktur. Min jobb her er å delegere og koordinere.

Aktiv mosjonist

— Hva med egen håndballkarriere?

— Bare på barnenivå. Men jeg har ei datter som var aktiv i klubben i flere år. Jeg fulgte laget hennes som hjelpetrener og det var slik jeg ble spurt om dette. Skulle bare være med i ett til to år. Så selv om datteren min sluttet har jeg fortsatt.

— Annen trening?

— Litt kampsport og løping. Aktiv mosjonist.

— Hvordan vil du oppsummere "dugnad"?

— Erkjennelsen av at noen må gjøre det. Denne "noen" trenger ikke alltid å være andre, noen ganger må det være deg selv. Ved å gi noe tilbake, kan du også være med å gjøre en forskjell.