VENNESLA: Det var natt til 19. oktober i 2010 at den da 24 år gamle mannen oppholdt seg på Shell-stasjonen på Vigeland i Vennesla sammen med en 28 år gammel kvinne. Politiet ble tipset om at mannen var på stedet og at han virket ruset.

Ifølge betjeningen skulle mannen ha oppført seg unormalt og vært inne på toalettet i 20 minutter.

Stakk fra stedet

Omkring klokka 02.30 kom politiet til stedet. Da de to i bilen oppdaget politiet, spant de ut fra bensinstasjonen og satte kursen i retning mot Kristiansand.

Politiet la seg på hjul, men valgte etter kort tid å avbryte forfølgelsen. Ifølge tiltalen fra Statsadvokatene i Agder kjørte politiet med en hastighet på 140 kilometer i timen, men klarte likevel ikke å innhente sjåføren. Politiet forsøkte å få bilen til å stanse ved bruk av blålys uten at dette hjalp. I stedet økte sjåføren hastigheten.

Underveis fikk politiet brakt på det rene at Audien var stjålet.

Pågrep kvinne

Ferden endte med en kraftig trafikkulykke ved Kvarstein. Audien smalt i autovernet ved jernbanebroa, begge airbagene ble løst ut og de to i bilen fortsatte ferden til fots.

Etter en kort jakt pågrep politiet den 28 år gamle kvinnen, som er en kjenning av politiet. Kvinnen ble innlagt på sykehuset med nakkesmerter. Mannen klarte imidlertid å stikke fra stedet.

26-åringen må også svare for et annet forsøk på å stikke fra politiet med stjålet bil.

25. november, litt over en måned etter den forrige forfølgelsen, skal mannen ha forsøkt å stikke fra en politipatrulje ved Breimyråsen i Kristiansand. Han rygget blant annet vinglete i veibanen og inn på en gang— og sykkelsti under flukten fra politiet.

Mannen står også tiltalt for flere andre tyverier av kjøretøy.

Tatt med pistol

Det siste forholdet mannen må svare for skjedde 9. januar i år da 26-åringen ble pågrepet på Bjørndalssletta i Kristiansand. På mannen fant politiet en pistol med to magasiner med til sammen 22 patroner. Det ene magasinet var satt på plass i pistolen.

Tiltalte satte seg så kraftig til motverge i forbindelse med pågripelsen at politiet måtte benytte pepperspray på vedkommende.

Politiet har lagt ned påstand om inndragning av pistolen, 24 patroner, to teleskopbatonger, en batangakniv, en foldekniv og ett multiverktøy med to knivblader.