KRISTIANSAND: Med seks mot tre stemmer ble det vedtatt at dagens høyder ut mot gaten i city-delen av Kvadraturen beholdes; fire etasjer med en tilbaketrukket femte.

— Den eneste motstanden mot høyder i byen, finnes hos enkelte politikere. Det ser man på ulike debattfora. Derfor blir det en litt oppkonstruert politikk om at alt var bedre før, sa Stian Sorbukås under debatten torsdag.

Nestlederen i byutviklingsstyret måtte konstatere at han bare Høyre delte hans ønske om en ekstra etasje, mens koalisjonspartner KrF har "høydeskrekk". Høyre og Frp mener Kristiansand ikke lenger må legge rammer for en småby.

— Det er lite storbypreg over denne planen, hevdet Storbukås.

KrF forsvarte seg med at kvartalenes indre nå kan bygges igjen i fem etasjer, mot skarve én etasje tidligere.

— Høye bygg gir økt skygge, det er ikke sikkert det vil hjelpe Markens og handelsstanden om folk må gå rundt i skyggen, fremførte Eivind Haaland (KrF).

— Å minimere en så stor plan til å handle om én etasje i noen kvartaler, at det er forskjellen mellom storby og småby, sånn er ikke verden. Det er ikke det som er et være eller ikke være for beboere eller næringslivet, mente Mette Gundersen (Ap), som fikk enstemmig flertall for en barnevennlig kulturpark i Wergelandsparken, et forslag formannskapet har talt for tidligere.

Hans Petter Horve (MDG) mente de borgerlige lar seg diktere av pengesterke investorer i byen. Det fikk det til å tilte, i hvert fall verbalt, i Høyre og Frp.

— Disse smålige betraktningene begynner jeg å bli rimelig lei, sa Odd Nordmo (H).