Håvard Bjørnevik må regne med noen forstyrrelser fra barna Malin og Marius under EM-kampen. Foto: Camilla Hovstø
Familien er gode venner, til tross for at de vil se forskjellige ting på tv. Foto: Camilla Hovstø
Malin og Marius vil heller leke enn å se Spania mot Italia. Foto: Camilla Hovstø
I stua er barna henvist til å lage moroa selv. Foto: Camilla Hovstø

— Pappa, jeg vil se barne-tv nå med en gang, sier Marius (4).

— Nei, nå må vi se fotballkamp, svarer pappa Håvard Bjørnevik litt fraværende.

Kamp om fjernkontrollen

Kampen mellom Spania og Italia har akkurat begynt på tv i stua på Lund i Kristiansand. Barna Marius og Malin (6) sitter sammen med pappa i sofaen og ser med døsige blikk på flatskjermen.

— Jeg synes det er kjedelig å se fotball på tv. Noen ganger blir jeg med pappa og ser fotball på stadion. Det er gøy, men pappa vil jo se fotball hele tiden, forteller Marius.

Det går ikke mange minuttene før barna går lei av å sitte i sofaen, og heller begynner å leke rundt i huset.

— Jeg synes heller ikke det er så veldig gøy at pappa må se på fotball. Da får ikke vi sett på tv, og må gjøre andre ting. Favoritt-serien på barne-tv er Tinga Tinga-fortellinger, sier Malin.

Må lage moroa selv

Malin har nå funnet frem sitt Nintendo DS-spill, og slår heller i hjel tiden med å fargelegge hunder digitalt. I et stille øyeblikk, mellom spørsmål og forstyrrelser, prøver pappa å få med seg det som skjer på den grønne matten på skjermen foran ham.

— Jeg skulle ønske kampene gikk litt seinere på kvelden. Når den vises samtidig med Barne-tv, blir barna misfornøyde og prøver å overtale meg til å skifte kanal, sier han.

Presser inn leggetiden

Mellom første kamp klokken seks og andre kamp klokken kvart på ni, skal Bjørnevik presse inn litt tid til å legge barna.

— Jeg rekker det akkurat. Men det ideelle ville vært om kampene ble vist etter at barna ble lagt. Gjerne klokken tre på natten, da er det helt stille. Men jeg må jo sove selv også, sier Bjørnevik.

Ser ikke EM hjemme

På Up Town i Kristiansand har Christian Schultz (43) tatt turen for å se Spania mot Italia. Han har tre barn på seks, ti og tolv år.

— Hos oss vinner nok barne-tv over EM. Jeg kunne satt meg og sett det på en liten svart kasse hjemme, men da tar jeg heller turen ned hit, sier Schultz.

Sammen med to kamerater, Kenneth Larsen (48) og Magne Hisdal (41) følger Schultz engasjert med.

— Håper Spania vinner denne kampen. Men egentlig heier jeg på England, og håper det går dårlig med Danmark, sier han, og avslutter setningen med et høyt rop. Spania scoret nesten.

Blir noen turer

Schultz tror det blir noen turer ned til Up Town de neste dagene og ukene.

— Så lenge det passer med familie og jobb, så tror jeg nok at jeg kommer til å tilbringe tiden under EM på Up Town. For barna vinner kampen om fjernkollen hjemme hos oss, sier han.

Kampen mellom Spania og Italia endte 1-1.