HÆGEBOSTAD: – Jeg har ikke lagt meg i hardtrening til konkurransen, men jeg er veldig glad i komper så det går nok bra, sier ordføreren i Hægebostad.

Han har utfordret resten av formannskapet, og lover å ikke bli sur om politiske motstandere skulle klare flere komper enn han selv.

Sørlandets eldste

Tinget eller "Tingvatns Ting" har tradisjoner helt tilbake til 900-tallet, og er landsdelens eldste marked. Lørdag 16. og søndag 17. juni fylles tingplassen på Kollemo igjen opp med utstillere, aktiviteter og underholdning.

Årets leder Arne Mydland lover mye nytt, men forsikrer at de også er tradisjonstro. Årets utvilsomt mest fartsfylte aktivitet blir et snøscootershow som går av stabelen både lørdag og søndag. Her blir det kjøring på gressbane og åtte til ti meter høye hopp med baklengs salto.

Mer for ungdom

– I fjor hadde var det nærmere 5000 besøkende innom Tinget, men Arne Mydland håper at de i år skal klare mellom 6000 og 8000. Han tror spesielt at det spektakulære snøscootershowet skal trekke flere ungdom.

Mens myggfeller skal gjøre arrangementet i skogkanten mer eller mindre myggfritt, blir større skapninger som alpakka, høylandsfe, sau, kanin, høner og hester representert. Det blir også livdyrauksjon.

I tillegg til utstillere, tivoli, helikopterflyging og matsalg vanker det sceneunderholdning med både lokale artister og Åsmund Åmli. Blant mange aktiviteter blir organiserte turer med vereranbusser fra veteranbussklubben SamSør.

Stor dugnadsinnsats

Det er det lokale saueavlsalget, bondelaget, musikkorpset Samklang, skytterlaget og idrettslagene i Hægebostad IL og Eiken IL som står som arrangører av Tinget, som er blitt hele kommunens festdager. Det går en historie om skoleelever i bygda som av læreren ble bedt om å ramse opp årets høytider: Svaret lød "jula, påska og Tinget".