AGDER/ROGALAND: Slutt på høstferie betyr fort køer på veiene. Vegarbeid på hovedtrafikkårene gjør ikke køene kortere, skriver Aftenbladet.no.

– I forbindelse med vegarbeid er det satt opp trafikklys ved brua ved Ualand kirke, sier Leiv Handeland som er på vei fra Helleland til Moi.

– Det er tullete å drive med vegarbeid i helgen i høstferien når det er så mye trafikk og så mange som er på vei hjem fra høstferie, sier han.

Køen i Drangsdalen. Foto: Pål Christensen

Handeland forteller om totalt kaos fra Ualand kirke til Drangsdalen, og vel så det.– Trafikklysene som er satt opp for å regulere trafikken, er satt med like intervaller i beggekjøreretninger, dermed blir det kaos. Det er omtrent ingen trafikk sørover, men esktremt med biler på vei mot Stavanger, sier han, og melder om busser, privatbilerog lastebiler som står bom stille.

– Det er helt vanvittig at lyset ikke er regulert med kortere intervaller isørgående retning. Da hadde vi spart masse tid i kø, sier Tor Inge Soma som nå akkurat har sneglet seg igjennom den trege strekningen.

Operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Frank Roland, sier til Aftenbladet at de har gjort henvendelser slik at intevallene kan bli endret. Ellers sier han at de ikke har fått melding om noen ulykker i trafikken.

Kø ved Algård også

En annen leser melder om køer i Ålgårdsområdet.

– Biler står og stanger på E39 ved Ålgård i nordgående retning, opplyser Geert-Jan Nilsen til Aftenbladet klokka 17.34.