KRISTIANSAND: — Vi vet nå at 27-åringen forlot utestedet Frk Larsen klokken 01.55 natt til søndag. Han ble funnet bevisstløs i krysset Festningsgata-Skippergata klokka 03.11. Han hadde ingen åpne blødninger. Politiet vet fortsatt ikke hva som kan ha skjedd, sier fungerende leder av personavsnittet ved Kristiansand politistasjon, Petter Sandell, til Fædrelandsvennen.

— For å komme videre i saken trenger vi publikums hjelp, fremholder Sandell.

Vet ikke om han ble utsatt for vold

— Dersom noen har sett 27-åringen mellom klokken 01.55 og 03.11, må de melde seg for politiet. Andre som har hatt kontakt med vedkommende, må også ringe oss. Mannen er mellom 182 og 185 centimeter høy, har kraftig kroppsbygning, skulderlangt, litt bølgete mørkt, blondt hår, muligens i en hestehale. Han var kortbarbert. 27-åringen hadde på seg en sort hettejakke med hvit glidelås, grå singlet under, et pent grått og hvitt skjerf, mørkeblå jeans og lyse fritidssko med rutete mønster i grått og blått. Ifølge Sandell hadde mannen trolig en sixprence på seg.

Politiet har ikke fått noen tilbakemelding fra legene om skadeomfanget eller årsak.

— Vi vet derfor ikke om han kan ha falt og skadet seg, eller har blitt utsatt for vold. I løpet av dagen håper politiet på ytterligere klargjøring fra legene ved Oslo universitetssykehus. Han ble fraktet dit med helikopter natt til søndag. Mannen er lagt i kunstig koma, forteller etterforskningslederen.

Svensk statsborger

Sandell sier at det ikke er gjort noen kriminaltekniske funn i området hvor mannen ble funnet som kan fortelle politiet noe mer om hva som har skjedd.

27-åringen er en svensk statsborger som i perioder har bodd i Kristiansand.

— Hvis noen har observert mannen natt til søndag, ber politiet om tips på telefon 02800, sier Petter Sandell.

Politiet hadde mandag ettermiddag ikke fått noen tips av betydning. Sykehuset i Oslo opplyste mandag ettermiddag til politiet at 27-åringen fortsatt blir holdt i kunstig koma.