— Nå begynner det å nærme seg, men prognosene er fortsatt litt usikre. De ferskeste rapportene viser oppholdsvær på julaften fram til klokka 12, og litt snø og synkende temperaturer utover kvelden. Temperaturen vil ligge på et par plussgrader på starten av dagen, og synke til rundt null grader i løpet av kvelden, sier Mariann Foss, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

Ingen snøgrense

Snøen vil komme flere steder i Agder.

— Det er ikke snakk om noen snøgrense. Ytterst på kysten vil snøen komme som sludd, men så fort man kommer litt inn i landet vil det komme som snø. Akkurat når den kommer er usikkert, men det ser ut til at den vil komme fra 12-tiden og utover kvelden, sier Foss.

Det ser også ut til at snøen kan bli liggende noen dager.— Prognosene viser mellom 2 til 5 centimeter med snø fra julaften klokka 12 til 1. juledag samme tid. Det skal holde seg kaldt den første delen av jula, så det er sjanse for at den kan bli værende litt, kanskje fram til 3. juledag. Disse prognosene kan endre seg en del, alt etter hvordan et lavtrykk i Nordsjøen oppfører seg, sier meteorologen.

Torsdag sa meteorolog Kristen Gislefoss at de tidlige prognosene viste en mulighet for snø i Kristiansand på julaften.

Lille julaften

Været kvelden før kvelden ser ut til å bli mer regnfullt.

— Lille julaften er det ventet regnbyger og snøbyger over 500 meter. Bygene vil komme i Vest-Agder og i fjellområdene, og litt i Aust-Agder. Det er ventet en del vind, særlig på kysten. Temperaturen har steget veldig i det siste, og den vil begynne å gå nedover. Lille julaften ventes det fire plussgrader langs kysten og minusgrader over 500 meter, sier Foss.