— Dette vil bli et flott signalbygg. Reaksjonene fra kommunestyret som torsdag fikk presentert planene, kunne ikke vært mer positive, sier Ap-ordfører Jon Rolf Næss i Bykle.

Det var NRK Sørlandet som torsdag først presenterte planene til BRG og Andersen Holding, som ønsker å bygge et 52 meter høyt leilighetsbygg i vintersportsbygda øverst i Setesdal. Det som kan bli Setesdals høyeste bygg er tegnet av arkitektkontoret JOB AS.

— Vi mener selv dette er et spenstig prosjekt, og er glade for at planene ser ut til å falle i smak hos de folkevalgte, sier Per Gunnar Andersen.

Flekkefjæringen representerer familieselskapet Andersen Holding som i Bykle også eier høyfjellshotellet og Hovdestøylen. Sammen med det sørlandsbaserte entreprenør- og eiendomsselskapet BRG står han bak høyhusplanene på Hovden.

60-70 leiligheter

— Vi planlegger å bygge mellom 60 og 70 leiligheter. Disse vil bli fra 70 til 140 kvadratmeter store. Avhengig av størrelse og utforming vil jeg anslå at de dyreste toppleilighetene vil bli priset til 3,5 til 5 millioner kroner, sier Roald Reme i BRG.

Første skritt blir å utarbeide en ny reguleringsplan for området som blitt liggende tett opp til det gamle høyfjellshotellet.

— Dersom alt går som vi håper kan spaden settes i jorda om halvannet til to år. Deretter må vi beregne en like lang byggeperiode, sier Per Gunnar Andersen.

Roald Reme mener Hovden trenger et nytt stort signalbygg, og peker på at en ved å bygge i høyden unngår å legge beslag på naturområder.

Ikke utleie

Leilighetene skal selges til private uten klausul om tilbakeleie. For å opprettholde et visst volum av varme senger (utleie) har investorene forpliktet seg til å ruste opp Hovdestøylen med tanke på utleie.

Høyres Jarle Sørensen sier han setter stor pris på at noen ønsker å satse på Hovden, og er også godt fornøyd med de parallelle planene om flere utleiesenger på Hovdestøylen.

— Jeg liker skissen, og mener et slikt bygg vil profilere Hovden på en positiv måte, sier Dag Hovden (Ap).

Ordfører Jon Rolf Næss er ikke redd for at det ikke vil være et marked for så mange nye leiligheter.

— Det er først og fremst etterspørselen etter de dyreste fritidsboligene som har avtatt noe, mens det fortsatt er god etterspørsel etter fritidsboliger i prisklassen 2,5 til 3 millioner kroner. Markeder svinger jo også hele tiden, sier han.

— I en tid der utviklingen har stagnert litt, vil leilighetsplanene absolutt være positivt for Hovden, mener Åsmund Hoslemo (Sp).

Gunnar Andersen og Roald Reme er begge glade og nesten litt overrasket over at prosjektet fikk så god mottakelse blant lokalpolitikerne.

Også Kay Arne Jeiskelid (H) synes skissene ser flotte ut, men han tror nok høyden vil bli diskutert.

— 17 etasjer er jo veldig høyt i forhold til eksisterende bebyggelse, påpeker han.

Ordfører Jon Rolf Næss er imidlertid ikke så redd for høyden, og viser til at det er langt høyere fjell som omkranser sentrum.