Hver eneste dag sykler Endre Morten Lohne strekningen fra bostedet i Vedderheia i Søgne til jobben i Sørlandsparken, og hjem igjen. Tur retur er det i underkant av seks mil. Det har han gjort siden i fjor sommer.

Sykkelturen fra Vedderheia til Sørlandparken er på rundt tre mil. Vi tar en prat med Lohne på Shell Fidjane. Foto: Espen Sand

— Jeg synes det ble så kjedelig å ta bussen og så er det deilig med litt frisk luft om morgenen. I tillegg får man trimmen, sier Lohne.

Han sykler vanligvis hjemmefra rundt halv sju om morgenen for å rekke jobb. Vi treffer ham ved hjemstedet hans i Søgne. Ute pøsregner det. Han tar farvel med datteren Tuva, setter seg på sykkelsetet og tråkker mot Sørlandsparken.

70-80 mil hver måned

Lohne hadde ikke all verdens sykkelerfaring før han ble lei av bussen, men siden den gang har det blitt 70-80 mil hver måned.

I januar meldte han seg like godt på Stravas sykkelkonkurranse, der målet var å sykle 600 kilometer på en måned. Til tross for de gedigne snømengdene i januar, kjempet han seg fram til jobben i regnskapsavdelingen ved Max Marketing Gruppen i Sørlandsparken.

På de aller verste dagene under snøkaoset ble han tvunget til å hente frem terrengsykkelen.

Lohne gjør seg klar for fredagens sykkeltur til arbeidsstedet Max Marketing Gruppen i Kristiansand. Foto: Espen Sand

— På de verste dagene syklet jeg i fire timer, men da fikk jeg beskjed om å roe meg ned av de her hjemme, sier syklisten.

— Hvor var det verst å sykle under snøfallet?

— Det var uten tvil i Søgne kommune. Der var brøytingen slett og det var vanskelig å komme seg fram, forteller han.

— Du er vel kommet i kjempeform etter så mye sykling?

— Det begynner å komme seg, men jeg føler jeg har et stykke igjen fremdeles.

GPS på styret

Lohne var en av kun tre kristiansandere som nådde 60 mil i Stravas sykkelkonkurranse i januar.

— Det var så grisete på veiene under snøkaoset at jeg møtte syklister med slalåmbriller, smiler Lohne.

— Jeg hadde GPS på sykkelstyret som logget kilometerne jeg syklet. Det er 60.000 syklister som var med i konkurransen til Strava, og i Kristiansand var det kun tre som nådde 600 kilometer. Der er litt artig å tenke på, smiler han.

Premien var av det noe spesielle slaget.

— De som klarte kravet fikk muligheten til å kjøpe en spesiell t-skjorte, smiler han.

Datteren Tuva har nettopp stått opp når Endre Morten legger i vei på sykkelen. Foto: Espen Sand

— Imponerende

Lohne har fått en del kommentarer om syklingen på jobben.

— Det var flere kollegaer som deltok i konkurransen. Jeg har fått en del kommentarer og småmobbing. Men jeg tror de er litt imponert også, sier han.

Anne Grethe Dullum i Max Marketing Gruppen innrømmer at hun har latt seg imponere av arbeidskollegaen fra Søgne.

— Han er en stillferdig som aldri skryter av seg selv. Syklingen hans er imponerende. Det er noe som fortjener litt oppmerksomhet, og selv om han sykler langt så er han som regel den første som kommer på jobb, sier Dullum.