— Han ble pågrepet av politiet i 22.30 - tiden i nærheten av hvor han bor. Han framstod som påvirket da han ble kjørt i arresten, sier lensmann i Vennesla og Iveland, John Tomas Homme.

Politiet fikk melding om hendelsen klokken 21.23 mandag. Da mannen som eide bilen oppdaget en annen mann bak rattet, forsøkte han å stoppe ham med ta seg inn i bilen.

— Eieren kom seg halvveis inn før bilen kjørte. Han ramlet ut uten at han skadet seg, forklarer lensmannen.

Strafferettslig utilregnelig

Mannen som ble pågrepet er en kjenning av politiet.

— Det er en mann som faller mellom to stoler, helsevesenet og politiet. Han er vurdert som strafferettslig utilregnelig. Han er ikke syk nok til å være hos helsevesenet, og vi kan ikke straffe ham, forklarer Homme.

I avhør tirsdag erkjente mannen at han hadde stjålet bilen, etter at den ble funnet med noen av mannens eiendeler i i nærheten av hans bopel. Bilen hadde ikke fått noen skader.

- Frustrerende

23-åringen ble deretter løslatt.

— Det er utrolig frustrerende for politiet og omgivelsene rundt. Vi kan ikke straffe ham. Det er opp til andre instanser å ta vare på ham, sier Homme.

— Er du redd for at det vil skje noe alvorlig før han får den hjelpen han trenger?

— Nå er det helsevesenet som må gjøre vurderinger av hans tilstand, men den vurderingen som er gjort er ganske fersk. Vi kan ikke gjøre noe før det skjer alvorlige handlinger som går utover en tredjeperson. Det som skjedde mandag kveld er i grenseland. Han er i ferd med å trå over en grense, og han er en fare for seg selv og samfunnet, sier Jan Thomas Homme.