— Det var ujevnt, veldig bra på det beste og svakt på det dårligste. Lange perioder i andre omgang er det supert, men når vi detter ut, faller vi av så utrolig. Vi gjør stikk motsatt av de prinsippene vi har jobbet etter i halvannet år. Det jeg var sikker på satt, gjør vi plutselig helt motsatt av. Det overrasker meg, og det må vi rette opp i. Det er godt at vi har to treninger før Byåsen, forteller Pettersen etter seieren foran 1014 tilskuere i Aquarama.

Stillingen til pause var 15-10. Vipers var i føringen hele veien, men allerede etter åtte minutter tok en irritert Pettersen time-out.

Vi fulgte kampen:

— I første omgang er vi for utålmodige i systemet vårt. Vi bryter ut for tidlig og tar for dårlig sjanser, men vi får justert det og slår et Sola-lag som kommer til å ta poeng med 14 mål. Det er mer enn vi noen gang har gjort før, fortsetter Pettersen som var meget rørt tidligere i uka over EM-suksessen til landslaget.

Vipers ligger nå på fjerdeplass med 20 poeng. Larvik leder 24 poeng, Glassverket følger to poeng bak, Tertnes har 21 og Byåsen er nummer fem med 19 poeng. Mot Byåsen er det ventet full hall i Aquarama, og flere hundre billetter er solgt alt.

Gunnar Pettersen var ikke helt fornøyd etter 36-22 mot Sola. Foto: Herman Folvik

Kjeft i pausen

Ulrika Olsson ble Vipers' toppscorer med ti fulltreffere. Hun røper at stemningen i hvilen var laber.

— Det var kult å spille i dag. Vi hadde ganske bra «go» i laget hele veien, men vi får litt kjeft i pausen selv om vi leder med fem. Vi tar oss sammen og gjør en bra andre omgang, mener svensken.

Gjennomskuring

Verdensmester Marta Tomac opplevde seieren som en god treningsøkt nærmest.

— Det var en grei gjennomskuring. Resultatet er bra, men det er litt opp og ned underveis. Sånn blir det ofte mot antatt svakere lag. Vi får rullert mye og alle får prøvd seg. Vi klarte å vinne denne kampen, og det var det viktigste, sier Tomac.

— Vi hadde en del feil, så Gunnar har nok rett i at konsentrasjonen burde vært bedre i lengre perioder. Dette holder ikke mot Byåsen, men det skal vi forbedre, legger Tomac til.

— Skjønt

Olsson har den siste tiden trøblet med en overtråkk. Søndag fikk hun en god bekreftelse, og fikk låne toppscorer-tittelen fra Vilde Kaurin Jonassen, som har lagd flest mål i fem av sju kamper.

— Vi har ingen intern kamp, vi spiller jo på samme lag. Men for min del var det skjønt å komme litt i gang igjen. Anklene er ganske bra, det holder å spille på dem, sier Olsson og ler.

Tøff motstand venter

Hun storgleder seg til matchen mot Byåsen.

— Det er «nu det børjar». Vi må ta med oss denne kampen, for vi gjør en god kamp som sifrene viser. Vi får fortsette å være på topp og levere de neste ukene også, sier Olsson, velvitende om at Vipers møter Byåsen, Glassverket og Larvik i de tre neste seriekampene. I tillegg venter Krim i Cupvinnercupen.

Unge spillere

Vipers ble så overlegne mot Sola utover i andre omgang at Pettersen slapp de unge spillerne til. Anne Charlotte Benestad Rosenvold (19) kom inn og scoret hennes første Vipers-mål. Tvillingsøster Elisabeth (19) sto de siste sju-åtte minuttene og reddet en straffe. Hanne Andve (19) spilte de siste ti minuttene som venstrekant, og scoret to mål. Karoline Olsen (17) fikk ti minutter på motsatt kant. Tonje Refsnes (21) fra Evje spilte rundt tjue minutter, og rakk å lage hele fem mål.