— Det ser veldig spennende ut med Kenneth (Gabrielsen, Glassverket-trener som overtar Vipers neste sesong). Klubben vokser bare, og jeg har lyst til å være med videre på moroa, sier Jonassen mens hun tegner under på kontrakten.

Kristiansanderen har vært en av Vipers' beste spillere denne sesongen, og blitt toppscorer itre av fire kamper på nyåret. Hun har et mål om landslaget i fremtiden.

— Selvfølgelig er det et mål og en drøm, men i første runde sikter jeg inn på rekruttlandslaget. Det er viktig for meg å fortsette å jobbe hardt og være på det nivået jeg har vært etter jul, sier venstrekanten.

Les også:

Topp tre i landet

Vipers-trener ut sesongen, Gunnar Pettersen, er meget begeistret for det 23-åringen har vist den siste tiden.

— Det er bra for klubben. Akkurat nå er Vilde topp tre venstrekanter i Norge. Hun er viktig, sier Pettersen.

Vilde Kaurin Jonassen har blitt toppscorer i tre av fire kamper på nyåret. Hun drømmer fortsatt om spill for Norge. Foto: Herman Folvik

Sportslig leder i Vipers, Peder Langfeldt, har stor tro på at Jonassen kan utvikle seg videre.

— Det er absolutt mulig for henne å nå målene sine om hun fortsetter på det nivået hun har vært til nå. Da er landslaget nødt til å se på henne, mener Langfeldt.

At Jonassen er lokal gir et ekstra pluss.

— Vilde og Annick er to stykker som har kommet ordentlig i form og de vil utvikle seg videre. De er godt kjent i klubben allerede. Det er bra at vi får kontinuitet. Vilde er også lokal, det er spesielt viktig. Vi har sett utviklingen hennes, og er fornøyd med den, sier Langfeldt.

Les også:

Inspirert av Europa-spill

Vipers' daglige leder Terje Marcussen har uttalt at Champions League er målsettingen om to år for Vipers. Det inspirer Jonassen.

— Det er ønsketenkning, men vi skal jobbe knallhardt for å klare det. Det er viktig for spillere og klubben å komme ut i Europa. Man blir bedre av å spille mot dyktige spillere og de beste klubbene. Det har vi fått kjenne på Lublin, som har vært med i Champions League, men vi klarte å matche de godt, sier Jonassen og tenker på 28- 22-seieren i Aquarama. Lørdag spilles returoppgjøret av åttedelsfinalen i Cupvinnercupen.

Vilde Kaurin Jonassen tror det blir spennende med ny trener. Hun har hørt mye bra om Kenneth Gabrielsen. Foto: Heida Gudmundsdottir

23-åringen har 45 mål på 11 seriekamper for medaljejagende Vipers. Lynvingen tror spillestilen til den påtroppende treneren Kenneth Gabrielsenskal passe hun godt.

— Jeg har hørt veldig mye bra om Kenneth. Jeg gleder meg veldig. Vi har stor tro på han, og hans trenerstil virker bra for meg som spiller. Jeg håper vi får et bra forhold, sier Jonassen.

Les også:

Reddende hollender

Samtidig som Vipers er midt inne i en meget tøff kampperiode, holder klubben på å planlegge neste år.

— Dette var viktig. Nå jobber vi tett med Kenneth for å få hans vurderinger av troppen, og vi jobber kontinuerlig med å sette standarden for neste år, forteller Langfeldt.

Nederlenderen Lipman er også fornøyd med ny avtale. I onsdagens kamp mot Molde ble hun kåret til banens beste, med flere redninger.

— Det er fint. Vipers er en fin klubb som det er hyggelig å være i. Jeg håper å fortsette utviklingen, sier målvakten som har slitt med en kneskade i lang tid.

Lipman er ikke ensom i Kristiansand. Også Jessy Kramer og Lynn Knippenborg er fra Nederland og vant VM-sølv i desember.

— Det er veldig gøy. Det er godtnt å få snakke litt nederlandsk, sier Lipman og ler.

PS! Kampen mot Lublin blir ikke vist på tv eller nett, men du får tekstoppdateringer på våre nettsider.