KRISTIANSAND: Det var i perioden juni — juni i fjor at kvinnen tilegnet seg 64.000 kroner fra en safe hun hadde tilgang til som ansatt i banken. Svindelen ble oppdaget og kvinnen ga en uforbeholden tilståelse da hun møtte i Kristiansand tingrett tidligere i år.

Retten mente allmennpreventive hensyn gjorde seg sterkt gjeldene i saken ettersom kvinnen var i en betrodd stilling hvor hun misbrukte tillitten.

- Særlig tillitt

— I denne saken vises det til at siktede var ansatt i bank, noe som innebærer et særlig behov for tillitt til ansatte i slike stillinger, skriver dommerfullmektig Lars Faye Ree.

I skjerpende retning vektla retten at kvinnen så sent som i juli 2011 ble dømt for grovt underslag.

— Det vises til at det er tale om identisk kriminalitet, og at forholdet er begått et knapt år ut i prøvetiden til forrige dom, skriver retten.

Retten kom fram til at kvinne skulle idømmes en fellesstraff med den forrige dommen.

Følte seg presset

I formildende retning vektla retten at siktede ga en uforbeholden tilståelse og dermed lettet politiets etterforskning. I retten kom det fram at kvinnen skal ha følt seg presset til å gjennomføre underslaget.

— Retten har i formildende retning vektlagt siktedes vanskelige livssituasjon, samt at hun i stor grad har gitt uttrykk for anger, og at hun ønsker å gjøre opp for seg, skriver Ree i dommen.

Retten endte opp med å dømme kvinnen til fengsel i 60 dager hvorav 30 dager ble gjort betinget. Det betyr at halvparten av dommen kan sones utenfor fengselet. I tillegg må kvinnen betale 64.000 kroner i erstatning til banken.