Dette skriver Vipers i en pressemelding:

"Vipers-trener Gunnar Pettersen er sykmeldt på ubestemt tid og leder ikke laget i europacup-kvartfinalen mot Krim Ljubljana hjemme i Aquarama i morgen. Beskjeden om sykmeldingen kommer etter en periode med helseplager for treneren. Assistenttrener Kristine Lunde-Borgersen overtar ansvaret for laget på dagens trening og leder mannskapet fra benken i morgen. Gunnar Pettersen er ikke tilgjengelig for kommentar. Eventuelle spørsmål kan rettes til klubbens daglige leder Terje Marcussen."

— Har hanglet lenge

— Jeg fikk melding for cirka en time siden om å komme til Aquarama hvor Gunnar og Kikki (Kristine Lunde-Borgersen) også var. Han fortalte at han ikke orket mer. Vi visste at han hadde hatt trøbbel en stund, men han trodde at han skulle holde ut sesongen. Men i samråd med sin lege hadde han valgt å sykemelde seg, sier daglig leder Terje Marcussen.

Han forteller at Pettersen har valgt å ikke være tilgjengelig på telefon, slik det også står i pressemeldingen, men til TV2.no har han likvel sagt:

– Jeg har gått og hanglet i lengre tid og venter bekymret på resultatene fra en rekke prøver.

Lunde-Borgersen overtar

Lunde-Borgersen overtar treneransvaret sammen med sportlig leder Peder Langfeldt til lørdagens kvartfinale i europacupen mot Krim.

— Og så må vi finne en mer varig løsning på søndag, sier Marcussen.

Han understreker at dette selvsagt er verst for Pettersen selv, men innrømmer også at det er et dårlig tidspunkt sportslig.

— Det er klart at dette er en av våre viktigste kamper noensinne, men Kikki gjør så godt hun kan, og sammen med Peder er hun radarparet. Og så skal vi diskutere søndag hva som kan være en varig løsning. Men vi skal også ha Gunnars sykdom i hodet samtidig, understreker Marcussen.

Utfordring i flere uker

— Minker sjansene for avansement?

— Det vil jeg ikke si, det vil si, det er umulig å svare på. Gunnar er vår hovedtrener til utgangen av mai. Om Kikki har taktiske egenskaper som han, det blir spekulasjoner. Men hun kommer helt sikkert til å gjøre det utmerket i morgen, svarer den daglige lederen.

— Hvor lenge har dere visst om plagene hans?

— Vi har visst at det har vært en utfordring i tre-fire uker, men ikke så alvorlig at det ville utlyse en sykemelding.

Håper Pettersen kommer tilbake

— Kan dette ha vært siste gang vi ser ham på Vipers-benken?

— Det håper jeg ikke. Men han må tenke på sin helse, og når han bare har tre måneder igjen av kontrakten, er det helt umulig å svare på nå. Men vi håper absolutt at vi ser ham igjen.