Slik ser arkitektene for seg at hotellet vilse ut kveldsti med Buen i forgrunnen Foto: SKISSE: FUNDAMENT
Fra takterrassen på hotellet blir det utsikt over hele Mandal. Slik tenker man seg at terrassen skal se ut. Foto: SKISSE: FUNDAMENT
Fra fiskebrygga skal hotellet ved siden av Buen bli slik å se bort på. Foto: SKISSE: FUNDAMENT

— Vi trenger mer tid på å omregulere og inngå kommersielle avtaler. Får vi det av kommunen, er planen å begynne på et 11-etasjers hotell ved siden av Buen om et par år, sier daglig leder i Malmø Utvikling AS og daglig leder i BRG Eiendom, David Flotve Reme til Fædrelandsvennen.

David Reme Foto: Anne Lise Norheim

Han sier det hjalp godt at First-kjeden droppet utbygging av Solborg Hotell.— Det er bare plass til ett stort hotell i Mandal. Vi mener det bør ligge ved Buen. Det åpner for spennende samspill om konferanser og kongresser, sier Reme.

150 millioner

Reme sier kalkylene ikke er endelige, men han anslår at det nye hotellet vil koste litt over 150 millioner kroner

Malmø Utvikling eies 40 prosent av BRG, 40 prosent av Kruse Smith og 20 prosent av Tønnesen-gruppen, som også eier Solborg Hotell. Planen er å bygge et 50 prosent vanlig hotell og 50 prosent leilighets-hotell.

— Alt skal leies ut, men halvparten tenker vi som leiligheter. De kan eies av private, men skal leies videre ut, altså såkalt «sale and leaseback«- prosjekt, forteller Reme.

BRG-gruppen er tuftet på Reme-familien og har egentlig sitt utspring fra Mandal. David Flotve Reme kaller Mandal «hjembyen» og sier han har stor tro på hotell-prosjektet.

— Mandal er i vinden for tiden. Moro det, og moro å forsøke å få til noe i hjembyen vår. Det kommer nytt kjøpesenter og det satser skikkelig på mange leilighetsbygg. Markedet for hotell er til stede. Vi har jobbet mye med disse planene og mener vi har et godt prosjekt nå, sier han.

Positiv ordfører

Ordfører Tore Askildsen var ute og padlet kajakk da Fædrelandsvennen ringte, men han holdt balansen selv om 11 etasjer er nesten tre ganger dagens tillatte byggehøyde i Mandal.

— 11 etasjer på denne tomten er det stort politisk flertall for. Vi trenger et signalbygg. Malmø Utvikling AS bør få utsettelse på sin byggeopsjon utvidet i to år nye - slik at de kan få planlagt hotellet. Men det forutsetter at de betaler inn sluttsummen for infrastrukturkostnader nå. De har betalt halvparten, men har cirka tre millioner igjen, sier ordføreren.

Askildsen sier saken skal opp til politisk behandling 4. september.

— Det er veldig spennende hotellplaner, og jeg har forståelse for at det trengs mer tid til omregulering, sier han.

David Flotve Reme forklarer hvorfor BRG, Kruse Smith og Malmø Utvikling AS ikke har greid å gjennomføre byggeplanene innen tidsfristen på tre år.

— Det skyldes mange ting. Vi har jobbet godt med planene, men hotellbransjen har ikke akkurat vært mest i vinden de siste årene. Dessuten var det viktig å få avklart om det ble utbygging på Solborg, sier han.