— Jeg målte nettopp 17,9 grader på én meters dyp. Det er folk på stranda her. Noen bader jo uansett vær, sier Yngve Berntsen, daglig leder ved Hove camping i Arendal.

Det vakre høstværet har de siste dagene gjort sitt til at også temperaturen i sjøen har steget. Faktisk er det helt grei badetemperatur langs hele Agder-kysten ennå, skal vi tro campingplasseierne.

LES OGSÅ: Sjekk den værmeldingen!

— Badegjestene må bare komme i høstferien. Det meldes jo bare fint vær fremover, forklarer Berntsen.

Badet i Byglandsfjord

Men det er ikke bare i sjøen folk fortsatt bader. Også i Byglandsfjord finner campinggjestene fram badebuksa.

— I helga traff jeg blant annet en bestefar som badet sammen med sine barnebarn. Bestefaren synes vannet var litt vel kaldt, men barnebarna likte det godt, forklarer Olav Neset.

Han eier Neset camping, og målte temperaturen i Byglandsfjord til 16,5 grader mandag kveld.

— Det er nok ikke helt som ved kysten. Nå kommer jo alt det kalde vannet fra toppen av setesdalsheiene ned i Byglandsfjord. Men det var nok forfriskende likevel, ler Neset.

Badetemp i Lillesand

Isefjærfjorden naturistsenter i Lillesand hadde 18 grader søndag.

— Vi stengte egentlig 1. september, men det er fortsatt noen campingvogner igjen på plassen. En av dem målte temperaturen til 18 grader søndag, så det er fin badetemperatur fortsatt, sier styremedlem Ellen Schiøtz.

Sjøsanden camping i Mandal målte også 18 varmegrader i helga.

— Det var faktisk en del gjester som badet i helga. De sa det var ganske god temperatur. Det har vært en fantastisk sommer, og dette er jo en strålende avslutning på den, forklarer daglig leder Torhild Reme Johnsen.

3,5 grader over snittet

På Lista og Lindesnes har Meteorologisk Institutt målinger av sjøtemperaturen. De har også ligget mellom 17 og 18 grader gjennom helga.

i juni var Bystranda full av folk. Men det er fortsatt fullt mulig å bade i sjøen. Foto: Tore André Baardsen

— Det er ikke vanlig at sjøtemperaturen er så høy midt i september. Men temperaturen i lufta er nesten 3,5 grader over snittet, så da er det jo forståelig at det blir varmere i sjøen også, sier meteorologikonsulent Jan Inge Hansen.Han legger til at vind fra sør også har bidratt til høye badetemperaturer.

— Med nordavind ville brakt kaldt sjøvann nedover. Nå kommer i stedet varmere overflatevann sørfra, sier han.

Kan bade ut uka

Meteorologikonsulenten sier til Fædrelandsvennen at temperaturen i sjøen trolig kommer til å holde seg høy gjennom uka.

— Det er meldt fint vær og høye temperaturer i lufta. Sjøtemperaturen stiger nok ikke opp i 20 grader, men at den holder seg rundt 18 resten av uka virker realistisk, forteller Hansen.

Han oppfordrer alle badeglade sørlendinger til å hoppe i havet.

— Det må være nærmere 20 grader før jeg selv legger på svøm. Men andre må gjerne hoppe uti. Det er absolutt varmt nok til at det for de aller fleste går fint å ta seg et bad, sier han.