Politibetjent Ole Strandhagen i samtale med en kriminaltekniker utenfor boligen der mannen ble skadet etter en voldsepisode søndag morgen. Foto: Monika B. Birkeland

— Mannen som ble angrepet er pågrepet og innsatt i arresten i Kristiansand. Han er etterlyst en god stund, siktet for grovt ran i Troms politidistrikt, forteller operasjonsleder Per Kristian Klausen i Agder politidistrikt klokka 15. — Fornærmede er fra Troms-regionen og var på besøk i leiligheten han ble angrepet i. Vi vet ikke noe om antall personer som har angrepet fornærmede, eller eventuell bruk av våpen. Så langt har vi ikke noen mistenkte å se etter, legger han til.

Planen er at mannen skal overføres til Tromsø, muligens allerede mandag, ettersom han er etterlyst der oppe.

— Mannen er så langt ikke avhørt, men vi forsøker å få gjort dette før han sendes videre. Dette er tross alt en alvorlig sak, påpeker operasjonsleder Nils Kristian Voreland i Agder politidistrikt klokka 17.23. ## Hodeskader

Det var naboer som varslet om voldsepisoden i en blokk på Slettheia. Politiet fikk melding klokka 07.25. — Mannen kom på døra til en nabo. Så ble det ringt etter ambulanse, sier operasjonsleder Per Kristian Klausen til Fædrelandsvennen.

Ifølge Klausen skal mannen da ha hatt skader i hodet. Tilstanden var uavklart, og mannen ble brakt til sykehus hvor han lå til observasjon fram til 14-tiden søndag.

Poliiet fikk ikke gjennomføre noe formelt avhør av mannen i forbindelse med at de var på sykehuset i 12-tiden søndag. Den etterlyste ble derfor tatt med til politihuset i Kristiansand da videre medisinsk oppfølging ikke var nødvendig.

- Flere personer

Politiet vet foreløpig lite om hva som har skjedd.

— Vi prøver å finne ut mer, sier Klausen.

Politiets kriminaltekniker på stedet. Foto: Monika B. Birkeland

Klokka 08.23 melder politiet på Twitter at mannen er utsatt for vold av flere personer. Hendelsen skal ha skjedd innendørs.

Mannen var på besøk i blokka der voldespisoden skal ha funnet sted.

— Personene skal ha kommet seg inn i leiligheten hans, sier Klausen.

I morges var politiet på stedet med patrulje og kriminaltekniker. Klokka 12 drev politiet fortsatt med undersøkelser på stedet.

Rundspørring

Politiet startet en rundspørring av naboer tidlig søndag. Foto: Monika B. Birkeland

— Vi holder på å innhente informasjon fra naboer, og har startet en rundspørring, sier politibetjent Ole Strandhagen til Fædrelandsvennen.- Foreløpig vet jeg ikke om noen har sett eller hørt noe, sier Strandhagen.

Politiet sier klokka 12 søndag at de fortsatt vet lite om hendelsesforløpet.

— Vi er avhengig av at fornærmede kommer med opplysninger, sier Per Kristian Klausen.

Vet du noe om saken? Tips Fædrelandsvennen på epost til tips@fvn.no, eller SMS/MMS/tlf 03811.