Nominasjonskomiteen har bedt dagens medlemmer i bystyret bruke sommeren på å bestemme seg for om de vil fortsette. Samtidig har medlemmene i partiet kommet med forslag om hvem som skal bli partiets ordførerkandidat — og mest sannsynlig byens neste ordfører.

Dette er resultatet så langt:

• To blir nevnt som ny ordførerkandidat. Den ene er tidligere gruppeleder Harald Furre. Den andre er nåværende leder i oppvekststyret Mette Roth. Begge har i media sagt at de er villige til å ta jobben. En runde Fædrelandsvennen har hatt til flere medlemmer, viser at det ikke har kommet opp andre aktuell navn.

• I Høyres bystyregruppe har fem bestemt seg for å ta gjenvalg: gruppeleder Hans Otto Lund, Mette Roth, Helene Knudsen, Odd Nordmo og Gordon Fuglestad. Resten er enten usikre eller sier nei (se egen oversikt).

Skal vurdere

Leder i nominasjonskomiteen, Per Sigurd Sørensen, vil ikke kommentere de to kandidatene eller si noe om de har vurdert andre.

Ordfører Arvid Grundekjøn har langt på vei lansert henne som Høyres neste ordførerkandidat. Her fra det borgerlige samarbeidets sommeravslutning på Grundekjøns hytte i juni. Foto: Tore André Baardsen

— Vi har mange navn på blokka når vi skal sette opp en liste til kommunevalget. De to du nevner, har begge gått ut i media og sagt at de er interessert. Nå gjør vi en vurdering i nominasjonskomiteen, sier Sørensen.- Men er det andre enn disse to som er aktuelle som ordførerkandidat?

— Det er jo kjent gjennom media at de er interessert, men noe mer enn det vil jeg ikke si.

— Når går dere ut med hvem som er partiets ordførerkandidat?

— Det gjør vi når vi har bestemt oss. Det er ikke noe som haster veldig.

Topplasser

Nominasjonskomiteen har ennå ikke begynt intervju av mulige ordførerkandidater. I et slikt intervju vil de få spørsmål om de er interessert i å stå på lista selv om de ikke blir ordførerkandidat.

— Det ønsker jeg ikke å svare på nå. Det mest ryddige er å ta det med nominasjonskomiteen, sier Harald Furre når Fædrelandsvennen spør.

En av mulighetene er at en av de to blir ordførerkandidat, mens den andre blir gruppeleder.

Men Harald Furre vil ikke svare på om han er interessert i å bli gruppeleder igjen, slik han var i perioden 1995 — 2003.- Det tar jeg med nominasjonskomiteen, sier han.

Vil fortsette

Mette Roth er tydelig på at det er ordførerjobben hun ønsker.

— Jeg har sagt at det er ordførerkandidat som er min første prioritet. Men det betyr ikke at jeg vil slutte med politikk hvis jeg ikke får den posisjonen, sier Roth.

— Men er du interessert i fortsatt å stå på lista om du ikke blir ordførerkandidat?

— I utgangspunktet er jeg interessert, men jeg har ikke tenkt så mye på det spørsmålet,

Utskifting

Hvis resultatet av nominasjonen skulle bli at de to blir foreslått til henholdsvis gruppeleder og ordførerkandidat, vil det bety at Hans Otto Lund er ferdig som gruppeleder.

— Jeg har ikke gjort meg opp noe som helst tanker om det. Jeg har sagt at jeg er villig til å fortsette. Jeg mener det er viktig at det i bystyregruppa også er plass til noen med erfaring. Hvilken plass det blir, må nominasjonsprosessen avgjøre.