— Det er jo gøy at det ikke bare kommer regninger i posten, fleiper Inger Mjøs.

Torsdag fikk kristiansanderen middagsinvitasjon fra «Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen».

- Ærefullt

39-åringen er invitert til middag på Skaugum i Oslo i slutten av november, sammen med Global Dignity Norge sine samarbeidspartnere.

— Dette er ærefult og moro, sier Mjøs, som kan fortelle at hun også var på middag hos kronprinsparet i fjor, sammen med et titalls gjester. Fjorårets invitasjon har hun for øvrig hengt på veggen i glass og ramme.

Fokus på verdighet

Kronprins Haakon stiftet Global Dignity Norge i 2011, og sitter selv i styret for den uavhengige organisasjonen. Organisasjonen, som er global, har fokus på ordet eller begrepet verdighet.

Årlig arrangeres Global Dignity Day. I år ble dagen arrangert 15. oktober. Da delte blant andre elever på videregående skoler tanker og historier om verdighet gjennom en temadag. Mjøs er fylkesleder i Vest-Agder for Global Dignity Day Norge.

— Vi har fokus på verdighet, at ungdommene skal forstå verdien i å behandle hverandre på en skikkelig måte, støtte hverandre og bry seg om hverandre, opplyser hun.

Hjelp og støtte

- Hva betyr verdighet for deg?

— Det betyr mye. Jeg er med i dette arbeidet for selv å kunne bety noe for andre. Jeg og min familie har opplevd hvor viktig det er at andre brydde seg om oss i tøffe perioder. Da jenta vår hadde kreft, var det viktig med hjelp og støtte, forteller Mjøs.