Styrelederen i selskapet sier pågripelsen av den betrodde direktøren i 60-årene har slått ned som en bombe blant selskapets eiere og øvrige ledere.

— Det er klart vi blir sjokkert når lederen for bedriften er anholdt. Det er ikke vi som har anmeldt ham, sier styrelederen til Fædrelandsvennen.

- Ført penger ut

Tirsdag formiddag slo politiet i Agder til mot direktøren som i mange år har ledet den store bedriften i Kristiansand. Mannen ble arrestert kvart over ti på åpen gate, på Torvet. En person som var vitne til pågripelsen, sier til Fædrelandsvennen at direktøren ble stoppet og ført bort av politiet.

Nå sitter direktøren i arresten i Kristiansand, siktet for økonomisk utroskap. Han skal ha handlet mot selskapets interesser ved å ha ført penger ut av selskapet. Fædrelandsvennen er ikke kjent med hva disse pengene har gått til.

Styrelederen i selskapet sier han nå vil kalle sammen styret for å arbeide med saken.

— Det har oppstått en sak som vil bli behandlet i styret i bedriften. Vi vil kartlegge og forsøke å komme til bunns i fakta, og vil bistå politiet så langt vi kan, sier styrelederen.

- Vil dette ramme bedriften på noe vis?

— De økonomiske forholdene vi kjenner til nå er ikke noe som setter selskapet i noen form for fare, sier styrelederen til Fædrelandsvennen.

To siktet for bedrageri

Samtidig som direktøren ble pågrepet tirsdag, ble en mann i 40-årene pågrepet 50 meter unna. Onsdag formiddag skjedde den foreløpig siste pågripelsen i saken på et ukjent sted, også dette var en mann i 40-årene. Disse to er siktet for grovt bedrageri i saken.

— Vi har pågrepet tre personer. To er siktet for grovt bedrageri eller medvirkning til det, den siste for økonomisk utroskap. To av de siktede ble pågrepet tirsdag, den siste ble pågrepet onsdag, sier John Repstad, leder for avsnittet for økonomisk kriminalitet i Agder-politiet.

Han kan foreløpig ikke si hvordan mennene stiller seg til siktelsen. Fædrelandsvennen har ikke lyktes med å få kommentarer fra de siktedes advokater.

Loven sier at pågrepne skal overføres fra politiarrest til varetektscelle innen to døgn etter pågripelsen. Det betyr at direktøren enten blir løslatt eller framstilt for varetektsfengsling torsdag.