De savnede er:

  • Tore Bech – 58 år, bosted Bergen

  • Hans M. Bjone – 55 år, bosted Brandbu

  • Victor Sneberg – 56 år, bosted Sandnes

  • Thomas Snekkevik – 35 år, bosted Austrheim/Bergen

  • Alf Vik – 43 år, bosted Grimstad

Lund sier at navnene til de fem offentliggjøres i samråd med deres familier og norske myndigheter.

— Tiden framover blir krevende

På en pressekonferanse som ble avholdt tidligere søndag kveld sa Lund at det til tross for intensivt letearbeid i Algerie ikke har kommet ny informasjon om de fem savnede nordmennene.

– Tiden framover blir krevende, sa Statoil-sjefen.

– En ny dag uten svar har forsterket vår uro. Vi gjør alt vi kan for å finne våre fem kollegaer, sa Helge Lund under en pressekonferanse på Statoils hovedkontor i Stavanger søndag kveld.

Godt inne i det femte døgnet etter gisselaksjonen var det lite nytt Statoil-sjefen kunne meddele om situasjonen i In Aménas.

– Situasjonen er fortsatt uavklart for fem av våre medarbeidere. Tolv av våre 17 som var der da angrepet startet, er som kjent kommet hjem til sine kjære i Norge, Canada og Algerie, sa Lund.

Leter på sykehus

Det er algeriske myndigheter som leder det omfattende letearbeidet som nå foregår, men med bred internasjonal støtte.

Også nordmenn er direkte involvert i leteaksjonen.

– På det store anlegget foregår det grundige søk. I tillegg søkes det i større omkringliggende ørkenområder. Det søkes også systematisk på alle sykehus, legevakter og helseinstitusjoner i Alger, i In Aménas og andre tettsteder, sa han.

Utenriksminister Espen Barth Eide sa til TV 2 søndag kveld at de fortsatt ikke kunne være sikre på at det ikke var gisler igjen på gassanlegget. Algeriske spesialstyrker har i hele dag jobbet for sikre området, hvor det flere steder er lagt ut eksplosiver.

Takker for støtten

Lund takket for hjelpen og støtten selskapet har fått i forbindelse med terroraksjonen i Algerie.

– Hans majestet kongen har i dag uttrykt sin støtte til de berørte, deres pårørende og alle oss som jobber i Statoil. Måten statsministeren, resten av regjeringen, norske myndigheter og hjelpeapparat stiller opp på er av uvurderlig betydning, sa Lund.

Pressekontakt Bård Glad Pedersen i Statoil sa søndag til NTB at Statoil ikke trapper ned letearbeidet før alle de fem nordmennene er gjort rede for. Lund presiserte at den støtten de nå har fått vil bli viktig også framover.

– Vi er alle berørt, vi står alle sammen og viser omsorg og støtter hverandre. Dette vil vi trenge også i tiden som kommer, den vil bli krevende, sa han.